Για “φόνο εκ προμελέτης” κατηγόρησε τον Πιστόριους η εισαγγελία

Καταπέλτης ήταν για τον Όσκαρ Πιστόριους η αγόρευση της εισαγγελίας, η οποία κατηγόρησε τον 27χρονο αθλητή για “φόνο εκ προ μελέτης”. 

“ Ο Πιστόριους είχε τον χρόνο να φορέσει τα προσθετικά μέλη του, να διασχίσει όλο το δωμάτιο και να φτάσει στο μπάνιο, όπου πυροβόλησε τέσσερις φορές έξω από την κλειστή πόρτα, σκοτώνοντας εν ψυχρώ την φίλη του”, ανακοίνωσαν οι δημόσιοι κατήγοροι.

 “Η Ρίβα Στέενκαμπ, η 30χρονη απόφοιτος νομικής και μοντέλο, σκοτώθηκε από τρεις πυροβολισμούς  από ένα πιστόλι 9-mm” είπε ο εισαγγελέας Γκέρι Νελ και δήλωσε ότιο φόνος ήταν εκ προμελέτης, καθώς ο Πιστόριους είχε προσχεδιάσει να ισχυριστεί πως άνοιξε πυρ εναντίον ενός εισβολέα.

Καθ' όλη την διάρκεια της περιγραφής του φόνου από τον εισαγγελέα, ο 26χρονος Πιστόριους έκλαιγε ανεξέλεγκτα και με δυνατούς λυγμούς κάνοντας την έδρα να του συστήσει “Σταμάτα να κλαις και προσπάθησε να συγκεντρωθείς”.  

Μετά την αγόρευση της εισαγγελίας, ο Πιστόριους έδωσε την δική του εκδοχή: “Κοιμηθήκαμε νωρίς, κατά τις  10. Κάποια στιγμή την νύχτα, πήρα το όπλο και - χωρίς να φορέσω τα προσθετικά μου μέλη- σύρθηκα προς το μπάνιο γιατί νόμιζα ότι κάποιος διαρρήκτης είχε σκαρφαλώσει στον όροφο και είχε μπει στην τουαλέτα. Πυροβόλησα αρκετές φορές  και φώναξα στην Ρίβα να καλέσει την αστυνομία. Όταν γύρισα και δεν την είδα στο κρεβάτι, φόρεσα τα πόδια μου, άρπαξα το μπαστούνι του κρίκετ και έσπασα την πόρτα. Και τότε την είδα να είναι ξαπλωμένη μέσα στα αίματα στο πάτωμα” δήλωσε ο Πιστόριους.

Δείτε πως ακριβώς συνέβη το περιστατικό-σύμφωνα με τις αρχές - σε ειδικό γράφημα, πατώντας εδώ.

Την ίδια ώρα που ο 26χρονος παραολυμπιονίκης κατέθετε κλαίγοντας  στο δικαστήριο, η σωρός της Ρίβα Στέενκαμπ μεταφερόταν σε κρεματόριο του Πορτ Ελίζαμπεθ για την τελετή αποτέφρωσης.  Φίλοι και συγγενείς αποχαιρέτησαν την αδικοχαμένη κοπέλα μεσα σε κλίμα πένθους και οδύνης ενώ ο πατέρας της είπε  πως η κόρη του ήταν πολύ ερωτευμένη με τον Πιστόριους και ποτέ δεν ανέφερε προβλήματα μαζί του.

"Είμαστε όλη η οικογένεια εδώ, μαζεμένοι και λείπει μόνο η Ρίβα" είπε συγκλονισμένος ο θείςο της κοπέλας πριν ξεσπασει σε κλάμματα στην αγκαλία του αδερφού της άτυχης 30χρονης.

Οι συγγενείς της Στέενκαμπ ζητούν μια σκληρή τιμωρία για τον Όσκαρ Πιστόριους, ο οποίος πήρε προθεσμία μέχρι αύριο Τετάρτη, για να απολογηθεί  ενώπιον του δικαστηρίου, που εξετάζει το αίτημά του να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση, αλλά η  γραμμή του κατηγορητηρίου είναι να μην έχει το δικαίωμα εγγύησης .