Συρία: Επίθεση της Χεζμπολάχ σε συριακά χωριά καταγγέλλουν οι αντάρτες

Οξύνεται η ένταση μεταξύ Συρίας και Λιβάνου καθώς αυξάνονται τα αιματηρά περιστατικά στα σύνορα δύο χώρων.

Το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο, κατηγόρησε την σιιτική Λιβανέζικη οργάνωση Χεζμπολάχ  για επίθεση σε  τρία συριακά χωριά , προκειμένου να βοηθήσουν τον κυβερνητικό στρατό του Άσαντ στις μάχες για τον έλεγχο της μεθορίου.  Μάλιστα, ο εκπρόσωπος του Ελεύθερου Συριακού Στρατού Λουάι Αλ Μικντάντ κατηγόρησε τη Χεζμπολάχ για συντονισμό με την αεροπορία του καθεστώτος της Δαμασκού.

Την ίδια κατηγορία υποστήριξε και η Γενική Επαναστατική Συριακή Επιτροπή, τμήμα της ένοπλης συριακής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας ότι μαχητές της σιιτικής οργάνωσης του Λιβάνου εισήλθαν το Σάββατο σε έδαφος της κεντρικής Συρίας και επιτέθηκαν σε τρία χωριά της επαρχίας Κουσάιρ της Χομς.

Η Χεζμπολάχ, από την πλευρά της, δήλωσε ότι τρεις σιίτες, πολίτες του Λιβάνου, έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, χωρίς ωστόσο να κάνει καμία αναφορά στην εμπλοκή της στις μάχες, για την οποία και κατηγορείται.

Η Χεζμπολάχ είναι από τις μεγαλύτερες πολιτικές δυνάμεις οι οποίες στηρίζουν την κυβέρνηση του Λιβάνου και διατηρεί στενές σχέσεις με το Ιράν, σύμμαχο του Μπασάρ Αλ Άσαντ, αλλά και απευθείας με τη Δαμασκό. Παρόλα αυτά, η σιιτική ριζοσπαστική οργάνωση αρνείται σθεναρά μέχρι σήμερα  ότι έχει στείλει μαχητές της για να πολεμήσουν στο πλευρό του συριακού στρατού .