Αχμαντινετζάντ: Θα εξαφανίσουμε το Ισραήλ

"Ο ιρανικός λαός είναι έτοιμος να εξαφανίσει το Ισραήλ από προσώπου γης αν αποφασίσει να επιτεθεί στην Ισλαμική Δημοκρατία" δήλωσε σήμερα ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, μιλώντας στη  Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας στο Κάιρο.

Οι Ισραηλινοί "ονειρεύονται να επιτεθούν στο Ιράν, αλλά φοβούνται τις συνέπειες" είπε ο Αχμαντινετζάντ και προειδοποίησε ότι οι ένοπλες δυνάμεις του Ιράν "είναι σε θέση να συντρίψουν οποιονδήποτε εισβολέα και να τον υποχρεώσουν να λυπηθεί για ό,τι έκανε".

Νωρίτερα, σε συνέντευξή του στα ΜΜΕ της Αιγύπτου, ο Ιρανός πρόεδρος  δήλωσε ότι το Ιράν αυτή τη στιγμή είναι μια "βιομηχανική, πυρηνική και διαστημική δύναμη".

Το αναπτυσσόμενο πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης με τον εμπλουτισμό ουρανίου απασχολεί μονίμως την διεθνή κοινότητα, η οποία επιβάλλει κυρώσεις στο Ιράν, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Το Ισραήλ έχει απειλήσει επανειλημμένα με στρατιωτικό χτύπημα στις εγκαταστάσεις της Τεχεράνης, έχοντας ζητήσει μάλιστα και την συμβολή της συμμάχου Ουάσινγκτον, σε περίπτωση που απειληθεί η  ασφάλεια του Ισραήλ.

Οι ΗΠΑ όμως έχουν αρνηθεί κατηγορηματικά οποιανδήποτε στρατιωτική επέμβαση στο Ιράν και, προς το παρόν, αρκούνται στην έρευση διπλωματικής λύσης μέσω των συνομιλιών της ομάδας 5+1 και την επιβολή οικονικών κυρώσεων στην Τεχεράνη.