Ρωσία: Αναχωρησε για την Γερμανία ο διευθυντής των Μπολσόι Σεργκέι Φίλιν

Έπειτα από δύο εβδομάδες νοσηλείας και τουλάχιστον πέντε επεμβάσεις στα μάτια και στο πρόσωπο, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του μπαλέτου Μπολσόι Σεργκέι Φίλιν - ο οποίος είχε δεχτεί επίθεση με οξύ στο πρόσωπο - βγήκε σήμερα από το νοσοκομείο της Μόσχας και αναχώρησε για την Γερμανία όπου θα συνεχίσει τις θεραπείες και την προσπάθεια να σώσει την όραση του.

Έχοντας το κεφάλι του τυλιγμένο με γάζες και φορώντας καπέλο και γυαλιά ηλίου, ο  42χρονος καλλιτεχνικός διευθυντής των Μπολσόι, δήλωσε ότι γνωρίζει ποιος του επιτέθηκε και ότι ότι έχει συγχωρέσει .Ο βασικότερος ύποπτος θεωρείται ο Νικολάι Τσισκαρίτζέ, διακεκριμένος χορευτής του Μπλοσόι, στα ίχνη του οποίου οδηγήθηκαν οι Αρχές μετά από ανακρίσεις στους συνεργάτες του θεάτρου, συγγενείς και φίλους του Φιλίν.

"Αισθάνομαι καλά. Εύχομαι μόνο να μπορούσα να βλέπω καλύτερα και να ξαναδώ σύντομα τα παιδιά μου" είπε συγκινημένος ο Φίλιν, η επίθεση στον οποίο συγκλόνισε στις 17 Ιανουαρίου όλο τον καλλιτεχνικό κόσμο της όπερας και του μπαλέτου.

Ο Φιλίν, υπήρξε μία από τις πιο πολυσυζητημένες προσωπικότητες μεταξύ των ηγετικών μορφών των Μπολσόι, τα δύο τελευταία χρόνια, πριν δεχτεί την επίθεση. Ο ίδιος δήλωσε ότι πριν δεχτεί την επίθεση, δεχότανε απειλές τις οποίες αποδίδει σε αντιζηλία ή έχθρα.