Με αμείωτη ένταση οι συγκρούσεις στην Αίγυπτο

Στο Κάιρο συνεχίζονται για δεύτερη εβδομάδα οι συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών. Οι αστυνομικοί πυροβολούν τους διαδηλωτές με ψιλά σκάγια και χρησιμοποιούν δακρυγόνα αέρια ενώ το πλήθος επιτίθεται με αυτοσχέδια πιστόλια, ξύλα, πέτρες και καίγοντας κάδους απορριμάτων και λάστιχα αυτοκινήτων.

Τα ξημερώματα σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς στην πλατεία Ταχρίρ άλλα δύο άτομα, ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των νεκρών σε 54 κατά τις τελευταίες επτά ημέρες των συγκρούσεων.

Εν τω μεταξύ, 4 τέσσερις διαδηλωτές που φορούσαν μαύρες κουκούλες, μέλη του Black Block, συνελήφθησαν σήμερα μπροστά από το γραφείο του γενικού εισαγγελέα στο κέντρο του Καΐρου, κατά την διάρκεια διαδήλωσης κατά του Αιγύπτιου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν για τη χθεσινή απόφαση της αιγυπτιακής δικαιοσύνης να συλληφθούν όλα τα μέλη του λεγόμενου Black Block ώστε να ανακριθούν με την υποψία ότι έχουν συστήσει τρομοκρατική οργάνωση.

Ο γενικός εισαγγελέας Ταλαάτ Ιμπραχίμ Αμπντάλα αποφάσισε επίσης να ορίσει δικαστή για να ερευνήσει την καταγγελία που υπέβαλε ένας δικηγόρος, ο οποίος κατηγορεί το Μπλακ Μπλοκ ότι πυρπόλησε τα γραφεία των Αδελφών Μουσουλμάνων και υποστηρίζει ότι συνδέεται με προσωπικότητες της πολιτικής και των μέσων ενημέρωσης.

Οι διαδηλωτές συνεχίζουν να απαιτούν την παραίτηση του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι και την ανατροπή της εξουσίας των "Αδελφών Μουσουλμάνων" με κινητοποιήσεις σε Πορτ Σάιντ, Σουέζ και Ισμαηλίγια καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας και αψηφώντας την νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας.

 Καθώς οι οργισμένοι Αιγύπτιοι φαίνεται αν εξάπτονται ακόμα περισσότερο από τα περιοριστικά μέτρα ασφαλείας των αρχών, η νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας στην Ισμαϊλίγια, μια από τις τρεις αιγυπτιακές πόλεις όπου κηρύχθηκε αυτή την εβδομάδα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μειώθηκε στις τρεις ώρες από τις εννέα που ήταν αρχικά, όπως δήλωσε ο κυβερνήτης της πόλης.