Αλγερία: Στον τόπο του εγκλήματος ο Κάμερον

 Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έφτασε σήμερα στο Αλγέρι, για να συζητήσει για τις συνέπειες της πρόσφατης ομηρίας , κατά την οποία σκοτώθηκαν έξι Βρετανοί υπήκοοι.

Είναι η πρώτη Βρετανός ηγέτης επισκέπτεται την Αλγερία αφότου η βορειοαφρικανική χώρα εξασφάλισε την ανεξαρτησία της από τη Γαλλία, το 1962. Ο Κάμερον πρόκειται να συναντηθεί με τον πρόεδρο Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα και τον Πρωθυπουργό Αμπντελμαλέκ Σελάλ.

Εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού δήλωσε ότι η επίσκεψη είναι "μέρος των προσπαθειών για την καθοδήγηση μιας συντονισμένης διεθνούς απάντησης στην εν εξελίξει απειλή από την Αλ Κάιντα του Ισλαμικού Μάγρεμπ (AQIM), η οποία πραγματοποιεί επιχειρήσεις από διάφορα μέρη της περιοχής του Σαχέλ".

"Θέλουμε να σταθούμε πλάι-πλάι με τις χώρες της περιοχής εργαζόμενοι από κοινού για την αντιμετώπιση της απειλής", δήλωσε η εκπρόσωπος της Ντάουνιγκ Στρητ.

Η βρετανική εταιρεία BP είναι ένας από τους τρεις φορείς εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου στην απομακρυσμένη περιοχή Ιν Αμένας, στην οποία επιτέθηκαν ισλαμιστές από μια ομάδα που συνδέεται την AQIM. σ

Η τετραήμερη σύγκρουση μεταξύ του αλγερινού στρατού και των απαγωγέων είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο με 37 ξένων εργαζομένων, 29 ανταρτών και ενός Αλγερινού φρουρού ασφαλείας.