Ισραήλ: Επίθεση σε συριακό κομβόι με όπλα

 Η ισραηλινή αεροπορία επιτέθηκε τη διάρκεια της νύχτας εναντίον μιας αυτοκινητοπομπής που μετέφερε όπλα από τη Συρία προς τα σύνορα με το Λίβανο, όπως δήλωσαν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Οι ισραηλινές πηγές δεν διευκρίνισαν την ακριβή τοποθεσία που σημειώθηκε το πλήγμα, σημείωσαν όμως ότι έγινε "στη συριακή πλευρά των συνόρων με τον Λίβανο".

 Την είδηση επιβεβαίωσε και ο Λίβανος καθώς πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας επεσήμανε ότι η επίθεση δεν σημειώθηκε σε λιβανέζικο έδαφος. Παρόλα αυτά δήλωσε ότι "δεν υπήρξε καμία ισραηλινή επίθεση ούτε στο έδαφος του Λιβάνου, ούτε κοντά στα σύνορα με τη Συρία", προσθέτοντας ότι δεν μπορεί ούτε να επιβεβαιώσει ούτε να διαψεύσει αν υπήρξε πλήγμα στο συριακό έδαφος.

Το Ισραήλ έχει απειλήσει επανειλημμένα ότι θα επιτεθεί εναντίον αυτοκινητοπομπών που ενδέχεται να μεταφέρουν χημικά όπλα ή άλλου τύπου οπλισμό τον οποίο διαθέτει ο συριακός στρατός προς τον Λίβανο για τη σιϊτική οργάνωση Χεζμπολάχ.

Εξάλλου ο ισραηλινός στρατός ανέπτυξε την Κυριακή δύο συστοιχίες του αντιπυραυλικού συστήματος Σιδηρούς Θόλος στα βόρεια της χώρας ενόψει μιας πιθανής στρατιωτικής δράσης εναντίον στόχων στη Συρία ή τον Λίβανο.

Στο μεταξύ ο στρατός του Λιβάνου έκανε λόγο για συχνές πτήσεις της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας πάνω από το έδαφος της χώρας, σημειώνοντας ότι 16 ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη εισήλθαν στον λιβανέζικο εναέριο χώρο μόνο την Τρίτη.