Ξεπέρασαν τους 200 οι νεκροί από το ψύχος στη Ρωσία

Ξεπέρασαν του 220 οι νεκροί από το πολικό ψύχος που πλήττει τη Ρωσία. Μόνο το τελευταίο 24ωρο έχασαν την ζωή τους εννέα άνθρωποι λόγω της δριμύτατης κακοκαιρίας, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

"Από την αρχή του χειμώνα, 223 άνθρωποι πέθαναν από κρυοπαγήματα και υποθερμία στις ρωσικές περιφέρειες, ανάμεσα τους τουλάχιστον και δύο παιδιά" δήλωσε ιατρική πηγή, η οποία πρόσθεσε ότι από τα κρυοπαγήματα υπόφεραν συνολικά μέχρι τώρα 4900 άτομα, εξ αυτών τα 215 παιδιά.

"Πάνω από 2.600 παθόντες, μαζί και 95 παιδιά χρειάστηκαν νοσηλεία σε κλινικές" ,τόνισαν ιατρικοί κύκλοι, λέγοντας ότι στην πλειοψηφία τους οι νεκροί προέρχονται από τις επαρχίες και όχι την ρωσική πρωτεύουσα. 

Ένα έντονο κύμα ψύχους έπληξε τη Ρωσία τον Δεκέμβριο, με την θερμοκρασία να πέφτει στους -30 βαθμούς Κελσίου στην περιοχή της Μόσχας και τους -59 βαθμούς στην Γιακουτία, στη βορειοανατολική Σιβηρία.

Οι θερμοκρασίες αυτές ήταν τουλάχιστον 10 βαθμούς κάτω από τις κανονικές για την εποχή, καθώς το μεγάλο ψύχος πλήττει τη Ρωσία τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.