Συνεχίζει να πέφτει ο υδράργυρος στη Ρωσία

Εξακολουθεί την καθοδική του πορεία ο υδράργυρος στη Ρωσία. Ενώ οι προβλέψεις δεν είναι καθόλου αισιόδοξες καθώς η Ρωσική Μετεωρολογική Υπηρεσία αναφέρει ότι νέα πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται και την Πέμπτη.

Το κρύο, με θερμοκρασίες κατά 10 ως 15 βαθμούς χαμηλότερες από τις κανονικές, θα συνεχιστεί τουλάχιστον και τις επόμενες τρεις ημέρες, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα η υπηρεσία προβλέπει για σήμερα θερμοκρασίες μέχρι -26° στη Μόσχα, -33° στην Δημοκρατία του Κόμι (βόρεια Ρωσία), -38° στα Ουράλια και -48° στην περιοχή του Κράσνογιαρσκ (ανατολική Σιβηρία).

Στην Γιακουτία (βορειοανατολική Σιβηρία) τα περισσότερα σχολεία έχουν μείνει κλειστά την εβδομάδα αυτή και ο υδράργυρος άγγιξε τους -57 βαθμούς Κελσίου!

Παγωμένοι άνεμοι και ισχυρές χιονοπτώσεις αναμένονται σήμερα στη Βόρεια Οσετία, την Ινγκουσετία, την Τσετσενία και το Νταγκεστάν, περιοχές του Καυκάσου που το κλίμα είναι συνήθως ήπιο.

Εξαιτίας του κύματος ψύχους, η κατανάλωση ενέργειας έφτασε χθες Τετάρτη στο επίπεδο ρεκόρ των 156.336 megawatt, σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές.