Νέα επίθεση ισλαμιστών ανταρτών στην Αλγερία

Σχεδόν 10 ημέρες μετά την επίθεση ισλαμιστών εναντίον του συγκροτήματος φυσικού αερίου στο Άιν Αμένας και την κρίση ομηρίας που ακολούθησε, εξτρεμιστές επιτέθηκαν εκ νέου σε εγκαταστάσεις αγωγού φυσικού αερίου στην Αλγερία.

Δύο φρουροί που έμεναν στις εγκαταστάσεις του αγωγού στην Ντζεμπάχια, στην περιοχή Μπούιρα της Αλγερίας , σκοτώθηκαν και ακόμη επτά τραυματίστηκαν όταν ισλαμιστές αντάρτες επιτέθηκαν εναντίον του καταυλισμού τους.

Η επίθεση σημειώθηκε χθες Κυριακή, 125 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Αλγέρι στις εγκαταστάσεις του αγωγού φυσικού αερίου του Χάσι Ρμελ στη Σαχάρα, ο οποίος μεταφέρει φυσικό αέριο στη βόρεια Αλγερία.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, "μια ένοπλη ομάδα ισλαμιστών επιτέθηκε στον καταυλισμό με όλμους". Στη συνέχεια ακολούθησαν συγκρούσεις επί μία περίπου ώρα, στη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκαν οι δύο φρουροί.

Ο αλγερινός στρατός έχει ξεκινήσει έρευνες στην περιοχή για να βρει τους δράστες της επίθεσης, οι οποίοι κατάφεραν να ξεφύγουν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.