Άγνωστοι άνοιξαν πυρ σε ελληνικό πλοίο στο Πόρτ Σάιντ

Ασφαλείς οι επιβάτες και το πλήρωμα

Ασφαλείς είναι όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα του πλοίου "Island of Rhodes", ελληνικής ιδιοκτησίας, μετά το επεισόδιο που σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στο Πόρτ Σάιντ της Αιγύπτου.

Συγκεκριμένα, το πλοίο δέχθηκε πυρά από αγνώστους κατά τη διενέργεια τακτικής επιθεώρησης από τον Προξενικό Λιμενάρχη. Ασφαλής είναι και ο λιμενάρχης που διενεργούσε τον έλεγχο. Αμέσως μόλις το πλοίο δέχθηκε πυρά, αναχώρησε από το λιμάνι. Για το επεισόδιο ενημερώθηκαν άμεσα ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος -ο οποίος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό- και ο υπουργός Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης.

Με εντολή του υπουργού Εξωτερικών η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Αίγυπτο βρίσκεται σε ετοιμότητα προκειμένου να παράσχει κάθε δυνατή συνδρομή σε Έλληνες πολίτες που ενδεχομένως βρίσκονται στην περιοχή.

Το πλοίο, όπως μετέδωσε η ΝΕΤ εκτελούσε περιηγητικό πλου στα παράλια της Αιγύπτου και αμέσως μετά το επεισόδιο αναχώρησε από το λιμάνι του το Πόρτ Σάιντ με προορισμό το λιμάνι της Χάιφα στο Ισραήλ.

Σημειώνεται ότι υπάρχει ένταση στο Πόρτ Σάιντ , όσο βρισκόμαστε μια ημέρα μόνο μετά την έκδοση δικαστικής απόφασης για την ποδοσφαιρική τραγωδία που είχε στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερα από 70 άτομα.

Πάντως, αμέσως μόλις το πλοίο δέχθηκε πυρά, αναχώρησε από το λιμάνι.

Επικοινωνία του Δημ. Αβραμόπουλου με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου

Για το επεισόδιο ενημερώθηκαν άμεσα ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος ενημέρωσε και τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, καθώς και ο υπουργός Ναυτιλίας, Κωστής Μουσουρούλης.

Ο κ. Αβραμόπουλος βρίσκεται σε επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, προκειμένου να ενημερωθεί για τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί η αιγυπτιακή κυβέρνηση για τον εντοπισμό τον υπευθύνων.