Θηριωδία των ανταρτών στη Νιγηρία

Πέντε άνθρωποι αποκεφαλίστηκαν από ενόπλους που τους επιτέθηκαν σήμερα στην Μαϊντουγκούρι, πόλη στη βορειοανατολική Νιγηρία, η οποία θεωρείται προπύργιο της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, σύμφωνα με κατοίκους της.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες πολλών κατοίκων της πόλης, οι επιτιθέμενοι έφτασαν γύρω στις τρεις το πρωί και σκότωσαν αρχικά έναν άνδρα και τον γιο του σε ένα σπίτι και στη συνέχεια άλλους δύο κατοίκους σε ένα δεύτερο σπίτι και τέλος έναν πέμπτο σε ένα άλλο σπίτι. Σύμφωνα με τους κατοίκους, το τελευταίο θύμα που αποκεφαλίστηκε ήταν ένας αξιωματούχος του υπουργείου Γεωργίας. 

"Είδα τα πέντε αποκεφαλισμένα πτώματα προτού τα περισυλλέξουν οι στρατιώτες", δήλωσε ένας κάτοικος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Εκπρόσωπος του στρατού αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι όι νεκροί από τις επιθέσεις είναι τρεις ενώ οι αρχές "συνέλαβαν τρεις υπόπτους και κατέσχεανε ένα πυροβόλο όπλο και δέκα φυσιγγιοθήκες".Ωστόσο ο στρατός, ο οποίος αντιμετωπίζει διαρκείς πιέσεις στον αγώνα του κατά της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, τείνει να υποβαθμίζει τους απολογισμούς για τις επιθέσεις αυτού του είδους.

Μέχρι στιγμής, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αλλά η Μπόκο Χάραμ είναι ο "συνήθης ύποπτος" καθώς έχει αιματοκυλίσει την Νιγηρία τόσο με τυφλά χτυπήματα όσο και με επιθέσεις σε "καθεστωτικά" χωριά. Μόλις χθες, ισλαμιστές αντάρτες άνοιξαν πυρ εναντίον κατοίκων στην πόλη Νταμπόα, με 18 νεκρούς.

Η Νιγηρία αντιμετωπίζει ένα νέο κύμα βίας μετά την αποστολή μιας πρώτης δύναμης 190 ανδρών στο Μαλί την περασμένη εβδομάδα.

 

 

Παρακαλούμε περιμένετε ...