Ο νεότερος απολογισμός από την ομηρεία στην Αλγερία

 Τριάντα επτά αλλοδαποί όμηροι από 8 διαφορετικές χώρες καθώς και ένας Αλγερινός εργάτης σκοτώθηκαν στη διάρκεια της επίθεσης και της ομηρίας στις εγκαταστάσεις στο Ιν Αμένας, σύμφωνα με διάγγελμα του πρωθυπουργού της Αλγερίας.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι τρεις Βρετανοί, ένας Γάλλος, επτά Ιάπωνες και τρεις Αμερικάνοι. Επτά από τις σωρούς δεν έχουν αναγνωριστεί ακόμα καθώς είναι παραμορφωμένες από τις εκρήξεις ενώ ακόμη 5 ξένοι υπήκοοι εξακολουθούν να αγνοούνται.

Ιαπωνία, Βρετανία και Γαλλία έχουν αναφέρει ότι αγνοούνται υπήκοοι τους αλλά ακόμα το τοπίο είναι θολό και συνεχώς έρχονται στο φως νέα δεδομένα και στοιχεία.

Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα,ο Αμπντελμαλέκ Σελάλ τόνισε ότι πρόκειται για προσωρινό απολογισμό καθώς συνεχίζεται η "εκκαθάριση" της περιοχής της ομηρείας.

Πολλοί από τους ομήρους "εκτελέστηκαν με μια σφαίρα στο κεφάλι", σημείωσε ο πρωθυπουργός της Αλγερίας, απαντώντας έτσι στις δυτικές επικρίσεις που κατηγορούσαν τον αλγερινό σταρτό και την κυβέρνσηη για μονομερείς αποφάσεις και υπερβολική "βιασύνη" που κόστισε την ζωή των αλλοδαπών υπηκκόων.

 Όσον αφορά τους δράστες, ο Σελάλ ανακοίνωσε ότι 29 ισλαμιστές σκοτώθηκαν και τρεις συνελήφθησαν, διευκρινίζοντας ότι συνολικά 790 άνθρωποι εργάζονταν στις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου στο Ιν Αμένας, εκ των οποίων 134 αλλοδαποί από 26 χώρες. 

 Ένας πρώτος επίσημος απολογισμός που δόθηκε στη δημοσιότητα το Σάββατο το βράδυ έκανε λόγο για 23 νεκρούς, Αλγερινούς και αλλοδαπούς.