Εγκαταλείπουν τη Συρία οι Ρώσοι υπήκοοι

Με σφοδρούς βομβαρδισμούς και μάχες σε όλη τη χώρα συνεχίζεται ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία, με δεκάδες θύματα καθημερινά- στην πλειοψηφία τους άμαχους πολίτες. 

Μπροστά στην αιματοχυσία και την όξυνση της κρίσης, η Ρωσία αποφάσισε να επαναπατρίσει τους υπηκόους της για λόγους ασφαλείας. Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών Ιρίνα Ρόσιους, δήλωσε ότι η Μόσχα στέλνει δύο αεροσκάφη στη Βηρυτό για να μεταφέρουν περισσότερους από 100 πολίτες της από τη Συρία. 

Σε διπλωματικό επίπεδο,οι ηγέτες της συριακής αντιπολίτευσης ανέβαλαν το σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης, αναφέρει σημερινή ανακοίνωση της Συριακής Εθνικής Συμμαχίας, εξέλιξη που αναμένεται να πλήξει τις προσπάθειες αντιμετώπισης του κενού εξουσίας στη χώρα.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι η Συμμαχία σχημάτισε μία πενταμελή επιτροπή που καλείται να της καταθέσει προτάσεις σχετικά με το σχηματισμό κυβέρνησης εντός δέκα ημερών.

Την ίδια ώρα, την απογοήτευση του για την αποτυχημένη διαμεσολάβηση του ΟΗΕ στη ειρηνική επίλυση της κρίσης εξέφρασε ο Αραβικός Σύνδεσμος.

"Η αποστολή του μεσολαβητή Λάκνταρ Μπραχίμι στη Συρία δεν έφερε καμία αχτίδα ελπίδας για διευθέτηση της κρίσης" δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου, Νάμπιλ αλ-Αράμπι, κατά την έναρξη της Αραβικής οικονομικής συνόδου κορυφής στο Ριάντ.