Τουρκία: Μαζική διαδήλωση στις κηδείες των τριών ακτιβιστριών

 Δεκάδες χιλιάδες Κούρδοι συγκεντρώθηκαν σήμερα στο Ντιγιαρμπακίρ της Τουρκίας, για να παρακολουθήσουν τις κηδείες των τριών ακτιβιστριών που δολοφονήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στο Παρίσι.

Τα φέρετρα των τριών γυναικών κουρδικής καταγωγής , ανάμεσα τους και η συν-ιδρύτρια του PKK Sakine Cansiz, περιφέρθηκαν στους δρόμους της πόλης- όπου στην πλειονότητα τους οι κάτοικοι είναι Κούρδοι- υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, προτού μεταφερθούν στο τόπο ταφής τους.

Οι κηδείες μετατράπηκαν σε διαδήλωση καθώς οι παρευρισκόμενοι, με λουλούδια στα χέρια και τις φωτογραφίες των θυμάτων, φώναζαν συνθήματα υπέρ του PKK και ζητούσαν επιτακτικά την απονομή δικαιοσύνης.

Κανείς δεν έχει συλληφθεί για το τριπλό έγκλημα και το κίνητρο είναι ασαφές καθώς καμμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη αλλά και οι αρχές δεν έχουν ακόμα αρκετά στοιχεία. 

Οι δολοφονίες των τριών γυναικών του PKK προκάλεσαν την οργή της κουρδικής κοινότητας στην Τουρκία, και έχει προκαλέσει ανησυχία για το μέλλον των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων της Άγκυρας με τον φυλακισμένο ηγέτη των Κούρδων Αμπτουλάχ Οτσαλάν.