Εν ψυχρώ εκτέλεση έδειξε η νεκροψία

Μεγαλώνει η οργή των Κούρδων, μετά και τα επίσημα αποτελέσματα της νεκροψίας στα πτώματα των τριών ομοεθνών τους γυναικών που βρέθηκαν δολοφονημένες την Πέμπτη τα ξημερώματα στο Παρίσι.

Η νεκροψία-νεκροτομή των σορών έδειξε πως οι τρεις ακτιβίστριες δολοφονήθηκαν με όπλο. Η μία από αυτές είχε δεχθεί τέσσερις σφαίρες στο κεφάλι και οι άλλες δύο έφεραν από τρεις σφαίρες, επίσης στο κεφάλι.

 Ο τρόπος δολοφονίας επιβεβαιώνει και τις αρχικές εκτιμήσεις της αστυνομίας που έκανε λόγο για εκτέλεση και δεν αποκλείει το γεγονός να πρόκειται για εσωτερικό ξεκαθάρισμα των Κούρδων ανταρτών.

Και τα τρία θύματα ήταν ενεργά μέλη του κουρδικού κινήματος, Μάλιστα η 55χρονη Σακινέ Τζανσίζ ήταν ιδρυτικό μέλος του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) και άνηκε στον στενό κύκλο του φυλακισμένου ηγέτη του Αμπντουλάχ Οτζαλάν.

 Ακόμα όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά για την συγκεκριμένη δολοφονία. Όπως υπογραμμίζει ειδικός για το Κουρδικό στη Γαλλία, είναι πιθανόν να είναι ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο εσωτερικό του ΡΚΚ, να πρόκειται για προβοκάτσια η οποία σχετίζεται με τις διαπραγματεύσεις Άγκυρας-Οτσαλάν, να είναι ενέργεια τουρκικών ακροδεξιών ομάδων, όπως οι Γκρίζοι Λύκοι, ή ακόμη και εγκληματική ενέργεια.

 Το PKK προειδοποίησε ότι θα θεωρήσει το γαλλικό κράτος υπεύθυνο αν δεν εξιχνιάσει άμεσα τον, όπως τον χαρακτήρισε, "προμελετημένο και οργανωμένο" φόνο των τριών γυναικών και θα θεωρηθεί υπεύθυνο "για την σφαγή των συντρόφων μας" , από παρακρατικούς Τούρκους εθνικιστές μ, όπως άφησε να εννοηθεί.

Από την πλευρά του, ο Τούρκος πρωθυπουργός , Ταγίπ Ερντογάν, προσπάθησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους λέγοντας ότι όλες οι πλευρές θα πρέπει να περιμένουν τα αποτελέσματα των ερευνών των γαλλικών αρχών και οι φόνοι αυτοί μπορεί να αποσκοπούσαν και στο να σαμποτάρουν τις προσπάθειες για ειρηνευτικές συνομιλίες με το PKK.