Συνεχίζεται η γαλλική επέμβαση στο Μάλι

Συνεχίζεται η στρατιωτική επέμβαση της Γαλλίας στο Μάλι, παρά την σθεναρή αντίσταση των ισλαμιστών ανταρτών και τις ανθρώπινες απώλεις που μετρούν ήδη τα γαλλικά στρατεύματα.

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα από το Ντουμπάι ότι η γαλλική στρατιωτική επέμβαση στο Μάλι έχει τρεις στόχους: "να σταματήσει την επίθεση" των ισλαμιστών, να εγγυηθεί την ασφάλεια του Μπαμακό και να προασπίσει την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ο Ολάντ δήλωσε ότι ο αριθμός των γαλλικών στρατευμάτων στο Μάλι θα αυξηθεί ενώ φάλαγγα 40 γαλλικών τεθωρακισμένων, έφτασε ήδη στην πρωτεύουσα του Μάλι, Μπαμάκο.

Συνολικά 2500 Γάλλοι στρατιώτες θα σταλούν στο Μάλι ενώ αναμένονται ενισχύσεις και από τα γειτονικά αφρικανικά κράτη, προκειμένου να συνδράμουν στις μάχες του στρατού του Μάλι κατά των ισλαμιστών ανταρτών που κατέχουν το βόρειο τμήμα της χώρας.  

Ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε επίσης ότι η χώρα του θα "κάνει ότι είναι δυνατό για να απελευθερώσει τους ομήρους" και ότι η στρατιωτική επέμβαση ήταν "ο μόνος τρόπος" για να παρεμποδιστεί η προέλαση των ένοπλων ισλαμιστικών ομάδων και να καθαρίσει το Μάλι από τους τρομοκράτες.

Από την πλευρά τους, οι ισλαμιστές εξτρεμιστές της Αλ Κάιντα εκτόξευσαν για αλλη μια φορά απειλές , λέγοντας ότι το Μάλι θα είναι το επόμενο Αφγανιστάν και ότι "η Γαλλία έχει ανοίξει τις πύλες της κολάσεως για όλους τους Γάλλους".