Νεκροί Γάλλοι στρατιώτες σε Σομαλία-Μάλι

 Ένας Γάλλος πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών που κρατείτο όμηρος "σκοτώθηκε από τους δεσμοφύλακές του" και δύο Γάλλοι στρατιώτες έχασαν την ζωή τους κατά τη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην ίδια μάχη σκοτώθηκαν ακόμα δεκαεπτά "τρομοκράτες". Ωστόσο ο Αμπντουλαζίζ Αμπου Μουσάμπ, ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Σομαλών ισλαμιστών ανταρτών Σεμπάμπ, δήλωσε τηλεφωνικά ότι "οι Γάλλοι δεν πήραν αυτό που ζητούσαν" καθώς ο όμηρος "δεν ήταν στην περιοχή" στην οποία πραγματοποίησαν την αεροπορική επιχείρηση.

Επιπλέον, διέψευσε ότι ο όμηρος σκοτώθηκε και δήλωσε ότι ο Γάλλος είναι "ζωντανός αλλά οι αντάρτες θα τον δικάσουν σε δύο ημέρες".

Επιπλέον, οι ισλαμιστές αντάρτες σεμπάμπ προειδοποίησαν τη Γαλλία ότι θα υποστεί τις "πικρές συνέπειες" της αποτυχημένης στρατιωτικής της επιχείρησης για την απελευθέρωση του γάλλου ομήρου και δηλώνουν ότι έχουν στα χέρια τους έναν "γάλλο στρατιώτη που τραυματίστηκε" στη διάρκεια της επιχείρησης.

Ο πράκτορας των γαλλικών υπηρεσιών πληροφοριών, με το ψευδώνυμο Ντενίς Αλέξ, που κρατείτο όμηρος στη Σομαλία από ισλαμιστές αντάρτες από τις 14 Ιουλίου του 2009, είχε απαχθεί στο Μογκαντίσου μαζί με έναν ακόμη πράκτορα, ο οποίος απελευθερώθηκε τον Αύγουστο του 2009.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με τεσσάρα στρατιωτικά ελικόπτερα εναντίον κατοικίας στο Μπιλομάρερ, μιας περιοχής που τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών σεμπάμπ, 110 χλμ. νότια της πρωτεύουσας Μογκαντίσου, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.