“Ηλικιωμένος τουρίστας” ο Μπραχίμι

Νέα - και πιο σφοδρή- επίθεση εναντίον του διεθνούς μεσολαβητή Λαχντάρ Μπραχίμι κάνουν σήμερα τα επίσημα συριακά μέσα ενημέρωσης , χαρακτηρίζοντάς τον "ηλικιωμένο τουρίστα" και ζητώντας του να εγκαταλείψει την αποστολή του, αν δεν έχει να προτείνει κάποια λύση για τη σύγκρουση στη Συρία.

 "Ο Λαχντάρ Μπραχίμι μοιάζει με ηλικιωμένο τουρίστα ο οποίος έκανε μια ευχάριστη περιοδεία σ' όλο τον κόσμο", γράφει η εφημερίδα "Ας-Σάουρα". Και προσθέτει ότι ο απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου προσπάθησε να αποτύχουν οι πολιτικές διευθετήσεις που πρότεινε το καθεστως και είχαν στόχο την έξοδο της Συρίας από την κρίση.

"Ο Μπραχίμι ουδέποτε κατήγγειλε τις ένοπλες τρομοκρατικές οργανώσεις και τις χώρες που τις υποστηρίζουν. Αν δεν είναι φορέας ενός σχεδίου για μια λύση, θα ήταν καλύτερα να αφήσει ήσυχους τους Σύρους", προσθέτει η εφημερίδα.

Η εφημερίδα του κυβερνώντος κόμματος "Αλ-Μπάαθ" καταγγέλλει πως ο Μπραχίμι πραγματοποίησε μόνο "τρεις σύντομες επισκέψεις στη Δαμασκό", καθώς και το γεγονός ότι "δεν πηγαίνει στις συριακές επαρχίες για να βολοδοσκοπήσει την κοινή γνώμη στις διάφορες κατηγορίες του λαού".

Οι επιθέσεις του συριακού Τύπου εναντίον του Μπραχίμι πολλαπλασιάστηκαν μετά τις επικρίσεις του τελευταίου εναντίον της ομιλίας του προέδρου Μπασάρ Άσαντ, ο οποίος πρότεινε στις 6 Ιανουαρίου μια πλήρως ελεγχόμενη από το καθεστώς του μετάβαση, με στόχο την έξοδο από την κρίση, που διαρκεί ήδη 22 μήνες.