Βρετανία: Θέμα χρόνου η αποχώρηση Άσαντ

Την μετα-Άσαντ εποχή εξετάζει η Μεγάλη Βρετανία, ύστερα και από την δήλωση του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών ότι η αποχώρηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ είναι "αναπόφευκτη".

Όπως δήλωσε ο Ουίλιαμ Χέιγκ "η διεθνής κοινότητα ετοιμάζεται για την επόμενη ημέρα στη Συρία" και ανακοίνωσε την διεξαγωγή συνόδου την Τετάρτη και την Πέμπτη στη νότια Βρετανία, για την προετοιμασία της μετά τον Άσαντ εποχής.

Η σύνοδος θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών και θα συμμετάσχουν εμπειρογνώμονες και ηγέτες της συριακής αντιπολίτευσης .

"Εμπειρογνώμονες ειδικοί στη διαχείριση εξόδων από τις συγκρούσεις, μέλη της ηγεσίας του Συνασπισμού της συριακής αντιπολίτευσης, εκπρόσωποι αραβικών χωρών και πολυμερείς οργανισμοί θα συμμετάσχουν στη σύνοδο αυτή που θα είναι κλειστή για τα ΜΜΕ στο Ουίλτον Παρκ, ένα συνεδριακό κέντρο στο Σάσεξ (νότια), ανέφερε το Φόρεϊν Όφις.

   "Ο στόχος του Ηνωμένου Βασιλείου είναι να τονώσει τους διεθνείς προβληματισμούς και την προετοιμασία μιας πολιτικής μετάβασης που θα καθοδηγηθεί από τους Σύρους", δήλωσε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών. "Κάνουμε ότι μπορούμε για να τεθεί τέρμα στη βία στη Συρία και να επιτευχθεί πραγματική πολιτική μετάβαση", πρόσθεσε.