Υπό εξαφάνιση… η χριστιανοσύνη στη Μέση Ανατολή

Παραδοσιακά τα εδάφη της Ιερουσαλήμ και της Μέσης Ανατολής υπήρξαν, από τις βιβλικές ακόμη αφηγήσεις, λίκνο της χριστιανοσύνης. Όμως, στα πατρογονικά εδάφη της θρησκείας, ο χριστιανισμός απειλείται με εξαφάνιση όπως δείχνει νέα έρευνα.

Σύμφωνα με την έκθεση του think tank Civitas, οι Χριστιανοί υφίστανται την μεγαλύτερη επιθετικότητα από οποιαδήποτε άλλη θρησκεία στον κόσμο. Μάλιστα, αναφέρει ότι οι πολιτικές ηγεσίες “εθελοτυφλούν”, παραβλέποντας τους άγριους διωγμούς και τις πιέσεις που υφίστανται οι χριστιανικές ομάδες στη Μέση Ανατολή, την Ασία αλλά και την Αφρική.

Σύμφωνα πάντα με τη Civitas, η μεγαλύτερη απειλή για τους Χριστιανούς είναι οι στρατιωτικές- παραστρατιωτικές ισλαμικές ομάδες. Όπως τονίζει σε άρθρο της η εφημερίδα Telegraph, πολλές φορές, οι καταγγελίες για τη βία και τις πιέσεις που ασκούνται σε βάρος των Χριστιανών αποσιωπούνται επισήμως για να μη θεωρηθούν “ρατσιστική επίθεση σε βάρος του Ισλάμ”.

Σύμφωνα με την έκθεση, που φέρει το χαρακτηριστικό τίτλο Χριστιανοφοβία, περίπου 200 εκατομμύρια Χριστιανοί, ήτοι το 10% των Χριστιανών παγκοσμίως “βρίσκονται σε μειονεκτική κοινωνική θέση, εκβιάζονται και διώκονται συστηματικά για την πίστη τους”.

Επιπλέον, όπως αναφέρεται, μέσα στον τελευταίο αιώνα, τα 2/3 των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή είτε αλλαξοπίστησαν για να γλυτώσουν από τη σφαγή είτε έπεσαν τελικά θύματα μαζικών δολοφονιών.