Ντεπαρντιέ: Αγαπώ τη Ρωσία!

 Ο Γάλλος ηθοποιός Ζεζάρ Ντεπαρντιέ επιβεβαίωσε - σε επιστολή του που μεταδόθηκε από τη ρωσική τηλεόραση - ότι υπέβαλε αίτημα για να του χορηγηθεί ρωσικό διαβατήριο, και δήλωσε ικανοποιημένος για το ότι έγινε αποδεκτό από τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος του απένειμε τη ρωσική υπηκοότητα,

"Ναι, υπέβαλα αυτό το αίτημα για το διαβατήριο και χαίρομαι που έγινε αποδεκτό. Αγαπώ τη χώρα σας τη Ρωσία, τους ανθρώπους της, την ιστορία της, τους συγγραφείς της", αναφέρει ο 64χρονος ηθοποιός στην επιστολή του.

Ο Ντεπαρτιέ είναι τακτικός επισκέπτης της Μόσχας και διατηρεί προσωπικές επαφές με τον Ρώσο πρόεδρο. Μάλιστα, τον περασμένο Δεκέμβριο ο ηθοποιός έγινε πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο, όταν ανακοίνωσε ότι "ο Πούτιν μου έστειλε ήδη ένα διαβατήριο". Τότε, ο Πούτιν είχε απαντήσει : "Αν ο Ζεράρ θέλει πραγματικά να έχει ρωσική άδεια παραμονής ή ένα ρωσικό διαβατήριο, μπορούμε να εξετάσουμε θετικά το ζήτημα " προσθέτοντας ότι είχε πολύ " φιλικές, προσωπικές σχέσεις" με τον διάσημο ηθοποιό του γαλλικού κινηματογράφου.

Τελικά, η δήλωση που έκανε τότε ως αστείο ο 64χρονος Ντεπαρτιέ, έγινε πραγματικότητα και πλέον κρατάει στα χέρια του ένα νέο ρωσικό διαβατήριο.