Θολό τοπίο για την υγεία του Τσάβες

"Εύθραυστη, αλλά σταθερή" χαρακτήρισε την υγεία του Ούγκο Τσάβες, ο γαμπρός του, Χόρχε Αρεάσα, με σχόλιό του στο Twitter, από την Αβάνα, όπου ο πρόεδρος της Βενεζουέλας νοσηλεύεται μετά την τέταρτη επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου για την αντιμετώπιση καρκινικού όγκου.

Την ίδια ώρα αντιπολίτευση στην Βενεζουέλα ζητά έγκυρη και επίσημη ενημέρωση, ενώ σε παρέμβασή τους οι ΗΠΑ, υποστήριξαν ότι αν ο Τσάβες καταλήξει, θα πρέπει να στηθούν και πάλι κάλπες προεδρικής εκλογής.

Ο αδελφός του προέδρου, Αντάν Τσάβες, κυβερνήτης του κρατιδίου Μπαρίνας, έφθασε επίσης στην πρωτεύουσα της Κούβας, όπου βρίσκεται και ο αντιπρόεδρος Νίκολας Μαντούρο, τον οποίο ο Τσάβες έχει ορίσει διάδοχό του, σύμφωνα με τονΑρεάσα, ο οποίος είναι υπουργός Επιστημών της Βενεζουέλας.

Ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες, ο οποίος πρόσφατα επισκέφθηκε τον Τσάβες, περιέγραψε την κατάστασή της υγείας του προέδρου της Βενεζουέλας ως πολύ ανησυχητική.

Ο γιατρός Χοσέ Ραφαέλ Μαρκίνα, ο οποίος είπε ότι έχει συνομιλήσει με αξιόπιστες πηγές, υποστήριξε ότι υπάρχουν 90% πιθανότητες ο Τσάβες να μη ζει μέχρι την προγραμματισμένη ορκωμοσία του για την επόμενη θητεία του στις 10 Ιανουαρίου.