Την αλήθεια για Τσάβες απαιτεί η αντιπολίτευση

Την αλήθεια σχετικά με την υγεία του προέδρου της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, ζητά η αντιπολίτευση της χώρας, ο οποίος δεν έχει κάνει καμία δήλωση μετά την χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε εξαιτίας της επανεμφάνισης καρκίνου.

Οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης έχουν παραδεχτεί ότι η κατάσταση του Τσάβες είναι "εύθραυστη", μετά την τέταρτη επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε μέσα σε 18 μήνες, αλλά δεν έχουν δώσει περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την εξέλιξη της υγείας του προέδρου της χώρας.

Εδώ και τρεις εβδομάδες ο Τσάβες δεν έχει κάνει οποιαδήποτε ανακοίνωση, κάτι που προκαλεί ανησυχία στην αντιπολίτευση για το αν θα είναι σε θέση ο πρόεδρος της Βενεζουέλας να ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει και να αναλάβει και πάλι τα καθήκοντά του.

"Αυτά που μας έχουν πει σχετικά με την υγεία του Τσάβες κρύβουν περισσότερες πληροφορίες από ότι αποκαλύπτουν", δήλωσε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, Ραμόν Αβελέδο. "Ο ίδιος ο αντιπρόεδρος είχε υποσχεθεί να πει την αλήθεια, όποια κι αν είναι αυτή. Θα πρέπει κάποια στιγμή να πει όλη την αλήθεια".