Συρία: Ξεκληρίστηκε οικογένεια από βομβαρδισμούς

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται στη Συρία ο εμφύλιος πόλεμος,με δεκάδες νεκρούς καθημερινά. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στη Συρία στην πλειοψηφία τους άμαχοι .

Τουλάχιστον δώδεκα μέλη της ίδιας οικογένειας, στην πλειονότητά τους παιδιά, σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή των συριακών ένοπλων δυνάμεων στην Μουανταμίγια αλ Σαμ, προάστιο της Δαμασκού, ενώ ένα μικρό κορίτσι σκοτώθηκε σε ένα βομβαρδισμό στη Σαρακέμπ, στην επαρχία Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία.

Σύμφωνα με ακτιβιστές της αντιπολίτευσης, περισσότεροι από 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ένα πρατήριο καυσίμων σε προάστιο της Δαμασκού από αεροπορική επιδρομή.

Άλλοι βομβαρδισμοί, τόσο από την πολεμική αεροπορία όσο και από το πυροβολικό, στοίχισαν τη ζωή σε πολλούς ακόμα ανθρώπους ενώ αναφέρθηκαν και τραυματισμοί σε διάφορες άλλες περιοχές στην περιφέρεια της συριακής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, το πυροβολικό βομβάρδισε το πρωί περιοχές στην Ντούμα και στη Χαράστα, βορειοδυτικά της Δαμασκού, καθώς και μια περιοχή κοντά στην Καμπούν της Δαμασκού, ενώ βομβαρδισμοί σημειώθηκαν και σε συνοικίες νότια της πρωτεύουσας.

Χθες, Τρίτη, ο απολογισμός των θυμάτων της σύρραξης στη χώρα έφθασε τους 104 νεκρούς, περιλαμβανομένων 35 πολιτών, 38 ανταρτών και 31 στρατιωτικών.