Μια προσευχή για τον Μαντέλα

Παραμένει η διεθνής ανησυχία για την κατάσταση της υγείας του Νέλσον Μαντέλα, ο οποίος νοσηλεύτηκε για τρεις εβδομάδες στην Πραιτόρια και τώρα αναρρώνει σπίτι του.

O πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Τζέικομπ Ζούμα κάλεσε στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του τους συμπατριώτες του, να προσευχηθούν για τον Νέλσον Μαντέλα αλλά απέφυγε να δώσει λεπτομέρειες για την υγεία του 94χρονου τιμημένου με Νόμπελ πρώην ηγέτη.

"Πρέπει να συνεχίσουμε να έχουμε την οικογένεια Μαντέλα στις σκέψεις μας και στις προσευχές μας μέχρι ο "πατέρας" μας αναρρώσει πλήρως", δήλωσε ο Ζούμα.

Ο Νέλσον Μαντέλα εισήχθη στις 8 Δεκεμβρίου στο νοσοκομείο για μια πνευμονική λοίμωξη, υποβλήθηκε σε αφαίρεση πετρών από τη χολή και πήρε εξιτήριο στις 26 Δεκεμβρίου .'Έκτοτε η νοτιοαφρικανική προεδρία και η οικογένειά του δηλώνουν ότι ο ασθενής ανακτά τις δυνάμεις του σιγά σιγά, χωρίς να δίνουν πληροφορίες.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί στιγμιότυπα από την ζωή και τη δράση του Νέλσον Μαντέλα- του πρωτεργάτη για την κατάργηση το απαρτχάιντ στην Αφρική- από την αποφυλάκισή του το 1980 με τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του έξω από τη φυλακή , πριν από τις ιστορικές εκλογές του 1994, από τις διεθνείς συναντήσεις που είχε ως Πρόεδρος της Ν. Αφρικής , καθώς και φωτογραφίες από τον αφότου παραιτήθηκε από πρόεδρος.