Μαντέλα: Στο νοσοκομείο με λοίμωξη των πνευμόνων

Θετικά αντιδρά στη θεραπεία για τη λοίμωξη των πνευμόνων, ο Νέλσον Μαντέλα, σύμφωνα με τους γιατρούς του.

"Οι γιατροί ολοκλήρωσαν τις εξετάσεις και αυτές έδειξαν μια επανεμφάνιση μιας παλιάς πνευμονικής λοίμωξης για την οποία ο Μαντίμπα (το όνομα της φυλής του Μαντέλα) λαμβάνει κατάλληλη θεραπεία στην οποία αντιδρά καλά", αναφέρει η προεδρία στο Γιοχάνεσμπουργκ επικαλούμενη τις δηλώσεις των γιατρών του.

Ο ιστορικός ηγέτης της Νοτίου Αφρικής μπήκε στο νοσοκομείο το Σάββατο αλλά δεν έχει υπάρξει άλλη ανακοίνωση που να αφορά στην υγεία του.

Η σύζυγός του, Γκράτσα Ματσέλ, ανέφερε ότι ο εθνικός ήρωας της Νότιας Αφρικής χάνει σιγά σιγά τη θρυλική του διαύγεια, σε τηλεοπτική συνέντευξη της που μεταδόθηκε την Τρίτη, ενώ ο ήρωας του αγώνα κατά του απαρτχάιντ συνεχίζει να νοσηλεύεται για τέταρτη ημέρα στο νοσοκομείο όπου υποβάλλεται σε εξετάσεις.

Στην πρώτη συνέντευξή της -που μαγνητοσκοπήθηκε τη Δευτέρα- μετά την εισαγωγή του Μαντέλα στο νοσοκομείο, η Γκράτσα Ματσέλ, ήρεμη και χαμογελαστή, δεν μιλά για την εξέλιξη της υγείας του 94χρονου συζύγου της, αλλά λέει ότι είναι οδυνηρό να τον βλέπει "να γερνά".

"Αυτό που θέλω να πω είναι ότι αυτό το πνεύμα, αυτή η διαύγεια, βλέπετε, χάνονται σιγά σιγά" δήλωσε στο ειδησεογραφικό δίκτυο eNCA.

"Το να τον βλέπεις να γερνά, είναι επίσης κάτι που προκαλεί πόνο... Αλλά καταλαβαίνετε και ξέρετε ότι αυτό θα έρθει", πρόσθεσε.

Η Ντικέλα, μια εγγονή του Μαντέλα, είπε στο ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο, ότι ο παππούς θα πρέπει στο εξής να αποδεχτεί την κατάσταση της υγείας του. "Πιστεύω ότι εξετάζει τα πράγματα με ηρεμία, δέχτηκε ότι αυτό είναι μέρος της διαδικασίας γήρανσης και ότι αυτό αποτελεί μέρος της ίδιας της ανθρώπινης φύσης. Σε κάποια δεδομένη στιγμή, εξαρτόμαστε από κάποιον άλλον. Αυτό το έχει αποδεχθεί", είπε.