Ο ΟΗΕ προειδοποιεί: Η Ιντλίμπ μπορεί να είναι το επόμενο Χαλέπι

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών προειδοποίησε σήμερα πως χιλιάδες άνθρωποι που έχουν απομακρυνθεί από ανταρτοκρατούμενες περιοχές του Χαλεπίου, μπορεί να έχουν την ίδια μοίρα εκεί όπου έχουν καταφύγει εκτός της πόλης.

Τουλάχιστον 34.000 άνθρωποι, τόσο άμαχοι όσο και μαχητές, έχουν απομακρυνθεί από το ανατολικό Χαλέπι στην επιχείρηση, που διαρκεί μία εβδομάδα, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία που διαθέτει ο ΟΗΕ.

"Πολλοί από αυτούς έχουν πάει στην Ιντλίμπ, που θα μπορούσε θεωρητικά να είναι το επόμενο Χαλέπι", δήλωσε ο ντε Μιστούρα στους δημοσιογράφους στη Γενεύη.

"Οι περισσότεροι κατευθύνονται σε καταυλισμούς ή σε συγγενείς τους, ή σε στεγασμένους χώρους", δήλωσε ο Άχμαντ αλ-Ντμπίς, εργαζόμενος σε οργάνωση παροχής ιατρικής βοήθειας, ο οποίος είναι επικεφαλής μιας ομάδας που απομακρύνει ασθενείς από το Χαλέπι. "Η ανθρωπιστική κατάσταση στη βόρεια Συρία είναι πολύ δύσκολη, επειδή η περιοχή είναι ήδη πυκνοκατοικημένη αφού φιλοξενεί εκτοπισμένους από ολόκληρη τη Συρία".

Όσοι φεύγουν από το Χαλέπι δεν πηγαίνουν μόνο στην Ιντλίμπ, την πόλη και την ομώνυμη επαρχία νοτιοδυτικά του Χαλεπίου, αλλά και σε χωριά στην ύπαιθρο της επαρχίας Χαλέπι που βρίσκονται δυτικά και βόρεια της πόλης και έχουν επίσης υποστεί σφοδρούς βομβαρδισμούς.

Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ Στάφαν ντε Μιστούρα δήλωσε πως η παύση των εχθροπραξιών σε όλη τη Συρία είναι ζωτικής σημασίας προκειμένου να αποφευχθεί άλλη μια φονική μάχη όπως αυτή στο Χαλέπι.