Δήλωση Άσαντ μετά το Χαλέπι: Η νίκη ανήκει και στους συμμάχους

Η ρωσική Πολεμική Αεροπορία εξαπέλυσε εκατοντάδες επιδρομές, ενώ χιλιάδες μαχητές της Ιρανικής Χεζμπολάχ, πολέμησαν τους αντάρτες στα κύρια μέτωπα της πόλης.

Την Τετάρτη, έπειτα από σχεδόν δύο μήνες αγριότατων μαχών και βομβαρδισμών και 21.500 νεκρούς αμάχους, ο Σύρος πρόεδρος κατάφερε την μεγαλύτερη νίκη του στα 6 χρόνια του εμφυλίου στη χώρα. Ανέκτησε πλήρως τον έλεγχο του δυτικού, ανταρτοκρατούμενου Χαλεπιού.

Η ρωσική Πολεμική Αεροπορία εξαπέλυσε εκατοντάδες επιδρομές, ενώ χιλιάδες μαχητές υποστηριζόμενων από το Ιράν πολιτοφυλακών, υπό τη λιβανική Χεζμπολάχ, πολέμησαν τους αντάρτες στα κύρια μέτωπα της πόλης.

Σήμερα, ο Μπασάρ αλ Άσαντ  δήλωσε ότι η ανάκτηση του πλήρους ελέγχου της πόλης είναι μια νίκη τόσο για τους συμμάχους του, τη Ρωσία και το Ιράκ, όσο και για τη χώρα του.

Μετά από συνάντησή του με υψηλόβαθμη ιρανική αντιπροσωπεία, ο Άσαντ είπε ακόμη πως οι επιτυχίες στο πεδίο της μάχης είναι ένα "βασικό βήμα στον δρόμο προς το τέλος της τρομοκρατίας σε όλη τη συριακή επικράτεια και τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για μια επίλυση προκειμένου να τελειώσει ο πόλεμος".

Η τελευταία ομάδα αμάχων και μαχητών που παραμένουν σε ένα μικρό θύλακα αναμένεται να φύγουν τις επόμενες 24 ώρες, με τον στρατό και τους συμμάχους του να καταλαμβάνουν όλη την πόλη.