Ο Άσαντ ελέγχει πλήρως το Χαλέπι: Αποχώρησαν οι τελευταίοι αντάρτες

Έπειτα από σχεδον δύο μήνες αγριότατων μαχών και βομβαρδισμών και 21.500 νεκρούς αμάχους

Έπειτα από σχεδον δύο μήνες αγριότατων μαχών και βομβαρδισμών και 21.500 νεκρούς αμάχους, ο Σύρος πρόεδρος κατάφερε την μεγαλύτερη νίκη του στα 6 χρόνια του εμφυλίου στη χώρα.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του καθεστώτος πήραν τον πλήρη έλεγχο του Χαλεπιού σήμερα, καθώς αποχώρησε και η τελευταία ομάδα ανταρτών από το δυτικό τμήμα της πόλης.  

Σύμφωνα με την ίδια ΜΚΟ, μόνο μια θέση στα δυτικά προάστια του Χαλεπιού παραμένει στα χέρια των ανταρτών. 

Εν τω μεταξύ, στρατιωτικό πρακτορείο ειδήσεων της Χεζμπολάχ – της ένοπλη οργάνωση του Λιβάνου που υποστηρίζει τον Άσαντ - ανακοινώσε την Τετάρτη ότι "τα εμπόδια στην εκκένωση των ανθρώπων από τους αντάρτικους  θύλακες στο Χαλέπι και στα δύο σιιτικά χωριά Φούα, Κεφράγια της επαρχίας Ιντλέμπ που πολιορκούνται από τους αντάρτες, ξεπεράστηκαν".

Χάρη σε μια συμφωνία ανάμεσα στη Μόσχα, την Τεχεράνη και την Άγκυρα, περίπου 25.000 άνθρωποι - πολίτες και αντικαθεστωτικοί αντάρτες με τις οικογένειές τους - επομακρύνθηκαν από τον δυτικό Χαλέπι. 

Αυτή την ώρα εγκαταλείπουν την περιοχή και οι τελευταίοι κάτοικοι και η εκκένωση της πόλης αναμένεται να ολοκληρωθέι σύντομα.