Ο μεθυσμένος Κιμ Γιονγκ Ουν είναι ένας κακός Κιμ Γιονγκ Ουν

Το καψόνι σε βετεράνους στρατιωτικούς

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν απέχει αρκετά από το μοντέλο του συνετού και καλοσυνάτου ανθρώπου. Οπότε γιατί όταν πίνει -και μεθά- να μεταμορφώνεται σε κάτι άλλο; Ο (αδίστακτος) ηγέτης της Βόρειας Κορέας το έριξε στα βαριά ποτά τον Σεπτέμβρη που μας πέρασε οπότε διέταξε τα κορυφαία στρατιωτικά στελέχη της χώρας να γράψουν απολογητικές επιστολές και αναφορές με τις αποτυχίες τους. Όπως επισημαίνεται σε ιαπωνικό μέσο ενημέρωσης, το επόμενο πρωί, ο δικτάτορας δε θυμόταν το παραμικρό και ρώτησε έκπληκτος τους αξιωματικούς τι γύρευαν στη βίλα του, προφανώς το περιστατικό σβήστηκε ολοκληρωτικά από τη μνήμη του, γράφει το UPI

"Το γεγονός ότι κανείς από εσάς δεν είναι αξιόπιστος για την παραγωγή ακόμα και ενός στρατιωτικού δορυφόρου, είναι ένα παράπτωμα αντίστοιχο με προδοσία" φέρεται να είπε ο νεαρός Κιμ σύμφωνα με το δημοσίευμα. Οι βετεράνοι αξιωματικοί, αναγκάστηκαν να ξενυχτήσουν γράφοντας και σβήνοντας όμως το επόμενο πρωί όλα... μέλι γάλα. Όταν ο Ουν ξύπνησε, τους είδε συγκεντρωμένους στην εξοχική του κατοικία: "Γιατί μαζευτήκατε εδώ;", λέγεται ότι είπε ο 32χρονος ηγέτης, προσθέτοντας: "Να προσέχετε με την υγεία σας, γιατί είστε όλοι πολύ μεγάλοι".

Μετά το ξάφνιασμα του ηγέτη τους, μερικοί αξιωματικοί ξέσπασαν σε κλάματα -μια αντίδραση που ικανοποίησε αρκετά τον Κιμ.

"Ήταν ανακουφισμένοι, επειδή νόμιζαν ότι επρόκειτο να εξοντωθούν", ανέφερε μια πηγή στην εφημερίδα Τόκιο Shimbun. "Ο καθένας δείχνει αφοσίωση υπό το φόβο της εκτέλεσης και κανείς δεν τολμά να αντιμιλήσει στον Κιμ", συμπλήρωσε. Άλλωστε ο Ουν έχει "εξαφανίσει" στο παρελθόν αρκετούς στρατιωτικούς που βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον... ήπιο χαρακτήρα του.

Έχει γίνει γνωστό, ότι ο βορειοκορεάτης ηγέτης, αγαπά εκτός από το φαγητό και το αλκοόλ.