Ρωσία: Πρόσκληση στον αρχηγό της συριακής αντιπολίτευσης

Πρόσκληση στον επικεφαλής της συριακής αντιπολίτευσης, Μοάζ ελ-Χατίμπ, να συμμετάσχει σε διαπραγματεύσεις με στόχο το τέλος των εχθροπραξιών στη Συρία απέστειλε η Ρωσία, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της χώρας, Μιχαΐλ Μπογκντάνοφ.

Ο Μπογκντάνοφ διευκρίνισε πως οι συζητήσεις αυτές δεν είναι απαραίτητο να γίνουν στη Μόσχα, αλλά μπορούν να διεξαχθούν και σε κάποιο ουδέτερο μέρος, όπως στη Γενεύη ή το Κάιρο.

Η ρωσική κυβέρνηση εντείνει τις τελευταίες ημέρες τις επαφές σχετικά με το συριακό ζήτημα. Την Πέμπτη μία συριακή αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον Σύρο υφυπουργό Εξωτερικών Φαϊζάλ Μοκντάντ, είχε συνομιλίες στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, ενώ το Σάββατο αναμένεται στη Μόσχα ο διεθνής απεσταλμένος για τη Συρία, Λαχντάρ Μπραχίμι.

"Θα ακούσουμε αυτό που έχει να μας πει ο Λαχντάρ Μπραχίμι και στη συνέχεια θα πάρουμε μια απόφαση σχετικά με μια νέα τριμερή συνάντηση ανάμεσα στη Ρωσία, τις ΗΠΑ και τον ΟΗΕ”, δήλωσε ο Μπογκντάνοφ, διευκρινίζοντας πως μια τέτοια συνάντηση θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο.