Σοκαριστικό βίντεο: Οικόπεδο το ανατολικό Χαλέπι – Όλα ισοπεδωμένα

Ο συριακός στρατός έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από drone

Η εικόνα είναι τουλάχιστον σοκαριστική: μια μεγάλη έκταση με συντρίμμια και απομεινάρια καταστροφής είναι η πάλαι ποτέ ένδοξη παλιά πόλη στο Χαλέπι της Συρίας.

Δείτε: Πώς ήταν το Χαλέπι πριν τον πόλεμο

Μετά από 5 και πλέον χρόνια... Αραβικής Άνοιξης, της εξέγερσης στη Συρία που κατέληξε στον πλέον αιματοβαμμένο εμφύλιο των τελευταίων ετών στη Μέση Ανατολή, το ανατολικό Χαλέπι, πεδίο σφοδρών μαχών μεταξύ των ανταρτών και του καθεστωτικού στρατού του Μπασάρ Αλ Άσαντ έχει ισοπεδωθεί.

Το βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα ο συριακός στρατός. Είναι βιντεοσκοπημένο από ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone). Παρ΄ ότι έχει σαφώς προβοκατόρικο και προπαγανδιστικό σκοπό (υπέρ του καθεστωτικού στρατού), το βίντεο είναι η "γλαφυρή" καταγραφή μιας σοκαριστικής πραγματικότητας για τη Συρία.

Μετά από χρόνια συγκρούσεων αλλά και αεροπορικών βομβαρδισμών, το ανατολικό Χαλέπι έχει απομείνει ένας σωρός ερείπια που καπνίζουν ακόμη από τις βόμβες.

Το βίντεο που δημοσιεύτηκε χθες, την ώρα που οι κυβερνητικές δυνάμεις κερδίζουν έδαφος στην επιχείρηση που έχει στόχο τον πλήρη έλεγχο της πόλης.

Διαβάστε ακόμη: Ράκα: Η πρωτεύουσα του τρόμου που κάποτε ήταν στολίδι μιας αυτοκρατορίας

Σύμφωνα με τους ανταποκριτές του πρακτορείου Reuters, και σήμερα αεροπορικά πυρά πλήττουν την παλιά πόλη του Χαλεπίου ενώ μαίνονται και σκληρές μάχες στο Σέιχ Σαέντ στο νότιο τμήμα του ανατολικού τομέα.