Σείεται το Χαλέπι από τις βόμβες του Άσαντ και των ανταρτών για επικράτηση

Κλειδωμένοι σε σπίτια και υπόγεια οι άμαχοι

Σείεται το Χαλέπι από τους βομβαρδισμούς και τις χερσαίες μάχες μεταξύ των δυνάμεων του καθεστώτος Άσαντ και των ανταρτών. Οι κάτοικοι παραμένουν κλειδωμένοι στα σπίτια τους και σε υπόγεια για να προστατευτούν από τις βόμβες.

Οι μάχες είναι σφοδρές εδώ και μέρες καθώς οι δυο πλευρές (Άσαντ και αντάρτες) μάχονται για την επικράτηση στο ανατολικό τμήμα της πόλης που είναι το τελευταίο ισχυρό προπύργιο των Σύρων ανταρτών.

Χθες το βράδυ βαρέλια με εκρηκτικά και βόμβες έπεφταν ως τα μεσάνυχτα σε πολλές ανταρτοκρατούμενες συνοικίες και οι κάτοικοι είχαν κλείσει τα φώτα στα σπίτια τους από το φόβο ότι θα γίνουν στόχοι.

Τη νύχτα μάχες ξέσπασαν μεταξύ των ανταρτών και των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων στη Σέιχ Σάιντ, μια συνοικία στο νότιο Χαλέπι την οποία ο στρατός προσπαθεί να θέσει υπό τον έλεγχό του εδώ και πολλές εβδομάδες.

«Οι συγκρούσεις ήταν πολύ σφοδρές», δήλωσε ο Ράμι Άμπντελ Ράχμαν του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. «Το καθεστώς προχώρησε σε μια περιοχή προτού απωθηθεί από τους αντάρτες», πρόσθεσε.

Οι αντάρτες έριξαν περίπου 15 ρουκέτες στις περιοχές υπό τον έλεγχο του συριακού στρατού, χωρίς όμως να υπάρξουν θύματα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Έπειτα από μια διακοπή διάρκειας ενός μήνα των βομβαρδισμών του συριακού στρατού εναντίον των ανταρτοκρατούμενων συνοικιών του Χαλεπιού, την Τρίτη ξεκίνησαν και πάλι οι βομβαρδισμοί από τους οποίους έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους 65 άμαχοι.