Άσυλο στη Βενεζουέλα ζητά ο Άσαντ

Τρόπους και τόπους διαφυγής για τον ίδιο και την οικογένεια του ψάχνει ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ.  Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, που επικαλούνται πηγές μέσα στην τουρκική πρεσβεία στο Καράκας, ο Άσαντ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Ούγκο Τσάβες στην Κούβα και ζήτησε να του προσφέρει πολιτικό άσυλο, σε περίπτωση που δεχθεί να εγκαταλείψει την Συρία.

Διπλωμάτες επιβεβαίωσαν ότι ο Άσαντ έχει ήδη απευθυνθεί στο υπουργείο Εξωτερικών της Βενεζουέλας ενώ επίσημη επιβεβαίωση των πληροφοριών υπήρξε και από την κυβέρνηση της Βενεζουέλας .

Νωρίτερα αυτό το μήνα,ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Συρίας, Faisal Al-Mokdad επισκέφθηκε αρκετές χώρες της Λατινικής Αμερικής, συμπεριλαμβανομένης της Βενεζουέλας, όπου έλαβε ως επί το πλείστον "συμβολική υποστήριξη" από τις κυβερνήσεις των χωρών .

Από αυτές, η κυβέρνηση του Εκουαδόρ είναι πρόθυμη να εξετάσει τη χορήγηση πολιτικού ασύλου στον Άσαντ, αν ο ίδιος απευθυνθεί εκεί για βοήθεια. Ο πρόεδρος της χώρας Ραφαέλ Κορέα είπε ότι είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει "με σεβασμό" τα πολιτικά δικαιώματα του ηγέτη της Συρίας.