Συρία: Συνάντηση του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ με τον Άσαντ

Με τον Σύριο πρόεδρο, Μπασάρ αλ Άσαντ, συναντήθηκε στη Δαμασκό ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ, Λαχντάρ Μπραχίμι, με στόχο να επιτευχθεί η ειρήνη στην περιοχή.

“Είχα την τιμή να γνωρίσω τον πρόεδρο και, ως είθισται, ανταλλάξαμε απόψεις για τα πολλά βήματα που θα πρέπει να γίνουν στο μέλλον”, δήλωσε μετά τη συνάντηση, χαρακτηρίζοντας επιπλέον “πάντα ανησυχητική” την κατάσταση στη Συρία, ενώ εξέφρασε την ελπίδα του ότι όλες οι πλευρές επιθυμούν μία λύση που θα ενώσει τον συριακό λαό.

“Ο Άσαντ εξέφρασε τις απόψεις του για την κατάσταση και εγώ του είπα για τις συναντήσεις μου με ηγέτες στην περιοχή και εκτός αυτής”, σημείωσε ακόμα.

Η άφιξη του Μπραχίμι χθες στη Συρία συνέπεσε με την πολύνεκρη αεροπορική επιδρομή σε αρτοποιείο στη Χάμα, που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 300 ανθρώπους, ενώ νωρίτερα σήμερα η Ρωσία υποστήριξε, δια στόματος του υπουργού Εξωτερικών της, Σεργκέι Λαβρόφ, ότι ο Άσαντ δε θα τολμήσει να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα, καθώς κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με “πολιτική αυτοκτονία”.