Σε επιφυλακή η Δύση για τα χημικά του Άσαντ

Οι φόβοι της διεθνούς κοινότητας σχετικά με το χημικό οπλοστάσιο του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ- και οι αυξημένες πιθανότητες να το χρησιμοποιήσει - αναζωπυρώνονται, μετά και τους τελευταίους βομβαρδισμούς αμάχων.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου, ειδικές μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας, των ΗΠΑ και του Ισραήλ και τις ΗΠΑ εκπαιδεύονται στην Ιορδανία για πιθανή επέμβαση στη Συρία, με σκοπό να προστατεύσουν τις αποθήκες των χημικών όπλων από τους ισλαμιστές, σε περίπτωση επίθεσης του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Από την πλευρά της , η σύμμαχος της Δαμασκού, Ρωσία, διαψεύδει τους δυτικούς φόβους και προειδοποιεί ότι το χειρότερο σενάριο θα ήταν να “πέσουν” τα χημικά στα χέρια των ανταρτών.

“Κάθε φορά που παίρνουμε τέτοιες πληροφορίες , τις ελέγχουμε δύο-τρεις φορές, απευθυνόμαστε απευθείας προς την κυβέρνηση και κάθε φορά παίρνουμε σοβαρές διαβεβαιώσεις ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν σε καμιά περίπτωση”, δήλωσε ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρώφ, τονίζοντας ότι η χρήση χημικών από τον Άσαντ “θα σήμαινε πολιτική αυτοκτονία για την κυβέρνηση”.