Αμπχαζία: Άντρας ανατινάχτηκε στον περίβολο της δημόσιας τηλεόρασης

"Είναι σαφές ότι είχε μια βόμβα (...) και είναι πιθανό ότι δεν ήταν μόνος", σύμφωνα με τον αμπχάζιο ΥΠΕΣ

Ένας άνδρας ανατινάχθηκε στον περίβολο του κτιρίου της δημόσιας τηλεόρασης στην Αμπχαζία, μια μικρή περιοχή που ανήκει στη Γεωργία και έχει κηρύξει την ανεξαρτησία της υποστηριζόμενη από τη Ρωσία, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών της Αμπχαζίας, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

"Ένα άτομο ανατινάχθηκε στον περίβολο της τηλεόρασης. Είναι σαφές ότι είχε μια βόμβα (...) και είναι πιθανό ότι δεν ήταν μόνος", δήλωσε ο αμπχάζιος υπουργός Εσωτερικών Ασλάν Κομπάχια, ο οποίος πρόσθεσε ότι για το επεισόδιο διεξάγεται έρευνα.

Ο υπουργός Εσωτερικών διευκρίνισε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax πως "η σορός ενός γενειοφόρου άνδρα" βρέθηκε στο σημείο της έκρηξης.

Η επίθεση δεν προκάλεσε άλλα θύματα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Η Αμπχαζία, μια μικρή περιοχή που συνορεύει με τη Ρωσία και βρέχεται από τη Μαύρη Θάλασσα, κήρυξε την ανεξαρτησία της και την υπερασπίστηκε στη διάρκεια ενός πολέμου με τις γεωργιανές δυνάμεις μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης στις αρχές της δεκαετίας του '90.

Η Ρωσία, που υποστηρίζει επίσης τη Νότια Οσετία, μια άλλη περιοχή της Γεωργίας που βρίσκεται στα σύνορά της και έχει αποσχισθεί, αναγνώρισε την ανεξαρτησία των δύο περιοχών έπειτα από έναν πόλεμο-αστραπή με τη Γεωργία τον Αύγουστο του 2008.