Νεκροταφείο ψυχών αλιευτικό σκάφος που ναυάγησε στην Αίγυπτο

Πάνω από 133 οι σοροί που έχουν περισυλλέξει οι αρχές

Τραγωδία δίχως τέλος. Αιγύπτιοι αξιωματούχοι, γνωστοποίησαν ότι οι αρχές έχουν περισυλλέξει τουλάχιστον 162 νεκρούς από ένα αλιευτικό σκάφος που μετέφερε εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες και βυθίστηκε στα ανοιχτά της Αιγύπτου πριν από δύο ημέρες, γνωστοποίησαν Αιγύπτιοι αξιωματούχοι.

Το πλοίο μετέφερε 450 περίπου πρόσφυγες και μετανάστες - 300 άτομα περισσότερα από 150 που ήταν το επιτρεπτό. Μετά την ανατροπή του, οι περισσότεροι βρέθηκαν στη θάλασσα. Ωστόσο, εκατοντάδες εγκλωβίστηκαν στο αμπάρι και βυθίστηκαν μαζί με το σκαρί.

Ανάμεσα στα θύματα, είναι πολλές γυναίκες και παιδιά.

Ο αριθμός των θυμάτων αυξήθηκε κατακόρυφα σήμερα όταν οι Αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις περισυνέλεξαν τις τελευταίες ώρες τις σορούς τουλάχιστον 107 μεταναστών.

 Τα μέλη των ομάδων διάσωσης και ψαράδες είπαν ότι διέσωσαν τουλάχιστον 164 άτομα, εκ των οποίων 117 είναι Αιγύπτιοι και 43 από άλλες χώρες. Ωστόσο η σύγχυση παραμένει σχετικά με το πόσοι άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι.

 Μάλιστα οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι οι αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί περαιτέρω.

Αξιωματούχοι ανέφεραν ότι το πλοίο μετέφερε μετανάστες από την Αίγυπτο, το Σουδάν, την Ερυθραία και τη Σομαλία και πιστεύεται ότι κατευθυνόταν στην Ιταλία. Τέσσερα μέλη του πληρώματος συνελήφθησαν.