Σίδνεϋ: Απειλές για τη ζωή τους δέχονται οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί

Απειλές για τη ζωή τους δέχονται οι δυο παρουσιαστές της ραδιοφωνικής εκπομπής που είναι υπεύθυνοι για τη φάρσα στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν η πριγκίπισσα Κέιτ, και η οποία οδήγησε στην αυτοκτονία της 46χρονης νοσοκόμας.

Ο όμιλος Southern Cross στον οποίο ανήκει ο ραδιοφωνικός σταθμός 2Day FM του Σίδνεϊ έκανε γνωστό ότι το προσωπικό του δέχθηκε απειλές για την ζωή των δυο παρουσιαστών και τώρα η υπόθεση ερευνάται από την αστυνομία. Ορισμένοι εργαζόμενοι του σταθμού, μεταφέρθηκαν σε ασφαλή κατοικία που ήταν υπό 24ωρη φρούρηση.

Εξάλλου έρευνα για τη φάρσα που έκανε ο ραδιοφωνικός σταθμός του Σίδνεϊ σχετικά με τη νοσηλεία της Κέιτ Μίντλετον σε νοσοκομείο του Λονδίνου διεξάγει η Αυστραλιανή Ρυθμιστική Αρχή των ΜΜΕ (ACMA).

Η ACMA διευκρίνισε πως η έρευνα έχει στόχο τον ραδιοφωνικό σταθμό 2Day FM, αλλά όχι τους παρουσιαστές της εκπομπής και υπεύθυνους για την φάρσα Μελ Γκρέιγκ και Μάικλ Κρίστιαν.

Η Αυστραλιανή Ρυθμιστική Αρχή ερευνά την υπόθεση μόνο σε σχέση με το μέσο ενημέρωσης και όχι με τους παρουσιαστές και θα εξετάσει αν ο ραδιοφωνικός σταθμός σεβάστηκε τους κανόνες μετάδοσης της εκπομπής, δήλωσε ο πρόεδρος της Αρχής Κρις Τσάπμαν.