Δι’ απαγχονισμού η αυτοκτονία της νοσοκόμας σύμφωνα με το πόρισμα

Δια απαγχονισμού έβαλε τέλος στη ζωή της η νοσοκόμα του βρετανικού νοσοκομείου που νοσηλευόταν η πριγκίπισσα Κέιτ και έπεσε θύμα φάρσας από αυστραλιανό ραδιοσταθμό.

Σύμφωνα με το πόρισμα της νεκροψίας που δόθηκε την Πέμπτη το μεσημέρι στη δημοσιότητα, η Τζασίντα Σαλντάνια, 46 χρόνων, βρέθηκε απαγχονισμένη στο χώρο που έχει τεθεί στη διάθεση των νοσηλευτριών από το νοσοκομείο του Λονδίνου στο οποίο εργαζόταν.

Κοντά στο σώμα της άτυχης νοσοκόμας βρέθηκαν και τρία σημειώματα.

Εν τω μεταξύ, έρευνα διεξάγει η αυστραλιανή Ρυθμιστική Αρχή των ΜΜΕ για την φάρσα που έκανε ο ραδιοφωνικός σταθμός. Η Αυστραλιανή Αρχή για τα Μέσα Ενημέρωσης και την Επικοινωνία (ACMA) διευκρίνισε πως η έρευνα έχει στόχο τον ραδιοφωνικό σταθμό 2Day FM, αλλά όχι τους παρουσιαστές της εκπομπής και υπεύθυνους για την φάρσα Μελ Γκρέιγκ και Μάικλ Κρίστιαν.

Η ACMA ερευνά την υπόθεση μόνο σε σχέση με το μέσο ενημέρωσης και όχι με τους παρουσιαστές και θα εξετάσει αν ο ραδιοφωνικός σταθμός σεβάστηκε τους κανόνες μετάδοσης μιας εκπομπής, δήλωσε ο πρόεδρος της Αρχής Κρις Τσάπμαν.

Η ACMA θα αποφασίσει αν ο σταθμός, που ανήκει στον όμιλο Southern Cross Austereo, παρενέβη στην προσωπική ζωή ή παραβίασε τους κανόνες ευπρέπειας που ορίζονται από τον κώδικα λειτουργίας των εμπορικών ραδιοφωνικών σταθμών. Επίσης θα κρίνει αν τηρήθηκε ο κανόνας που ορίζει ότι το θύμα μιας φάρσας πρέπει να δώσει τη συγκατάθεσή του για τη ραδιοφωνική μετάδοσή της.

Οι ποινές που μπορεί να επιβληθούν στο σταθμό είναι να ανακληθεί η άδεια λειτουργίας του ή να του επιβληθεί πρόστιμο.