Ινδία – σεισμός: Τουλάχιστον 9 νεκροί και δεκάδες τραυματίες και εγκλωβισμένοι

Ισχυρός σεισμός έπληξε τα ξημερώματα της Δευτέρας τη Νότια Ασία, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον εννέα άνθρωποι και να τραυματιστούν σχεδόν 200. 

Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως ο σεισμός, έντασης 6,8 βαθμών, είχε εστιακό βάθος 57 χιλιομέτρων και το επίκεντρό του ήταν 29 χλμ. δυτικά του Ίμφαλ, πρωτεύουσας της ινδικής βορειοανατολικής επαρχίας Μανιπούρ που γειτνιάζει με τη Μιανμάρ.

Ο σεισμός σημειώθηκε την ώρα που πολλοί κάτοικοι κοιμόντουσαν. Στέγες και σκάλες κτιρίων κατέρρευσαν στην πόλη των περίπου 270.000 κατοίκων ενώ τις προσπάθειες διάσωσης όσων έχουν εγκλωβιστεί στα ερείπια δυσχαιρένουν οι συχνές διακοπές ρεύματος και τηλεπικοινωνιών.

Τα συνεργεία διάσωσης προσπαθούν να εντοπίσουν εργαζόμενους για τους οποίους υπάρχουν φόβοι ότι έχουν παγιδευτεί κάτω από τα ερείπια ενός κτιρίου υπό κατασκευή. Ο αριθμός των εγκλωβισμένων δεν είναι σαφής.

Στο αεροδρόμιο οι πτήσεις διεξάγονταν κανονικά, αν και ένας τοίχος κατέρρευσε και μια ρωγμή εμφανίστηκε στο κτίριο του τέρμιναλ, σύμφωνα με τον Τανγκλιάν, που εργάζεται εκεί.

Κάτοικοι του Μπανγκλαντές και του Νεπάλ εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, ενώ ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι τη Ρανγκούν της Μιανμάρ, περίπου 1.176 χλμ. νότια, δήλωσαν κάτοικοι.

Μέσα ενημέρωσης στο Μπανγκλαντές ανέφεραν πως τρεις άνθρωποι πέθαναν από καρδιακή προσβολή, ενώ η αστυνομία ανακοίνωσε πως τουλάχιστον 90 τραυματίστηκαν.

Αξιωματούχος στο τμήμα μετεωρολογίας της Μιανμάρ στη Ναϊπιντάου δήλωσε ότι δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή ζημιές στα σύνορα από την πλευρά της Μιανμάρ.