Περού: Παραιτήθηκε ο υπουργός Εργασίας για επίθεση σε εργαζόμενη

Την παραίτησή του υπέβαλε το βράδυ της Κυριακής ο υπουργός Εργασίας του Περού, Χοσέ Βιγιένα, μετά από περιστατικό με πρωταγωνιστή τον ίδιο που συνέβη στο αεροδρόμιο της πόλης Αρεκίπα.

Πριν από δέκα ημέρες ο υπουργός επιτέθηκε σε εργαζόμενη στην αεροπορική εταιρεία LAN, επειδή αρνήθηκαν να τον αφήσουν να επιβιβασθεί σε πτήση με προορισμό τη Λίμα, που μόλις επρόκειτο να απογειωθεί.

Εκείνος, όπως δείχνει ερασιτεχνικό βίντεο άρχισε να βρίζει και να απειλεί με απόλυση τους εργαζόμενος - ενώ έσπρωξε με ιδιαίτερη βιαιότητα μια 24χρονη υπάλληλο.

Η παθούσα, Άνα Λουσία Ράμος, αρχικά είχε ασκήσει μήνυση, την οποία στη συνέχεια απέσυρε διότι όπως εξήγησε “ζούμε σε μία χώρα όπου επιβάλλεται ο νόμος του ισχυρότερου, αυτού που κρατά την εξουσία, μία εξουσία που του δίνει την έπαρση να πιστεύει πως οι υπόλοιποι άνθρωποι βρίσκονται κάτω από αυτόν”.

Ο υπουργός ζήτησε συγγνώμη, υποστηρίζοντας πως επρόκειτο για “παρεξήγηση”, ενώ αρχικά είχε αρνηθεί εντελώς ότι είχε προκαλέσει το επεισόδιο.

Η υπόθεση έφερε σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση και πολλοί αξίωσαν την απομάκρυνση του υπουργού, ο οποίος αντικαταστάθηκε τη Δευτέρα από την δικηγόρο Τερέσα Λάος.