Στρατιωτικό επικεφαλής εξέλεξαν οι Σύροι αντικαθεστωτικοί

Τον ταξίαρχο Σέλιμ Ίντρις, πρώην αξιωματικό του στρατού του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, που έχει ενταχθεί στις τάξεις των ανταρτών, εξέλεξαν το Σάββατο οι ένοπλες ομάδες των Σύρων εξεγερμένων ως επικεφαλής της νέας ενιαίας στρατιωτικής τους ηγεσίας.

Ο Ίντρις εξελέγη από τα 30 μέλη -10 στρατιωτικοί και 20 πολίτες -της νέας ενιαίας στρατιωτικής διοίκησης των Σύρων αντικαθεστωτικών στη διάρκεια διάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Αττάλεια της Τουρκίας.

Πολλά από τα 30 αυτά μέλη έχουν σχέση με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα και τους σαλαφιστές, ενώ αποκλείστηκαν οι περισσότεροι ανώτεροι στρατιωτικοί που αυτομόλησαν από τον στρατό του Άσαντ, όπως δήλωσαν κάποιοι από τους συμμετέχοντες στη διάσκεψη.

Τα δύο τρίτα της νέας στρατιωτικής ηγεσίας των εξεγερμένων συνδέονται με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα ή πρόσκεινται πολιτικά στην οργάνωση, μια σύνθεση που θυμίζει αυτή του Συριακού Εθνικού Συνασπισμού που δημιουργήθηκε τον προηγούμενο μήνα στο Κατάρ.

Αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Γαλλία, τον Κόλπο και την Ιορδανία ήταν παρόντες στη διάσκεψη, που πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες πριν τη σύνοδο της ομάδας των Φίλων της Συρίας που θα διεξαχθεί στις 12 Δεκεμβρίου στο Μαρακές.