Τριήμερο εθνικό πένθος στην Τουρκία για τους 86 νεκρούς

Η σημερινή, πολύνεκρη επίθεση στον σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκυρας διαπράχθηκε κατά πάσα πιθανότητα από δύο βομβιστές αυτοκτονίας, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ο πρωθυπουργός κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος τονίζοντας ότι οι βομβιστικές επιθέσεις είχαν ως στόχο την ενότητα, τη δημοκρατία και τη σταθερότητα της Τουρκίας.

Οι αρχές έχουν ισχυρές ενδείξεις ότι δύο καμικάζι διέπραξαν την επίθεση, πρόσθεσε.

Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Κωνσταντινούπολη μετά τις επιθέσεις στην Άγκυρα φωνάζοντας συνθήματα κατά του προέδρου Ερντογάν

Eκατοντάδες διαδηλωτές που φωνάζουν αντικυβερνητικά συνθήματα συγκεντρώθηκαν στην Κωνσταντινούπολη σήμερα και επιχειρούν να πραγματοποιήσουν πορεία προς την κεντρική πλατεία Ταξίμ, κατηγορώντας την κυβέρνηση για τις βομβιστικές επιθέσεις που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 86 ανθρώπων στην πρωτεύουσα Άγκυρα.

«Ερντογάν παραιτήσου» και «Δολοφόνε AKP» (το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης) είναι ορισμένα από τα συνθήματα που φωνάζουν οι διαδηλωτές επιρρίπτοντας στον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και το ισλαμοσυντηρητικό κόμμα του την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση.

Αστυνομικοί των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών, με την υποστήριξη δύο οχημάτων που εκτοξεύουν νερό υπό πίεση, παρακολουθούν τους διαδηλωτές.