Δύο νέες επιθέσεις Παλαιστινίων εναντίον Ισραηλινών

 Σχεδόν καθημερινές είναι τον τελευταίο μήνα οι επιθέσεις Παλαιστινίων εναντίον Ισραηλινών στην ανατολική Ιερουσαλήμ, με αποτέλεσμα να αναζωπυρώνεται συνεχώς η βία και να εκφράζονται φόβοι για νέα ιντιφάντα. 

Στα δύο τελευταία περιστατικά βίας, ένας Ισραηλινός 25 ετών τραυματίστηκε σήμερα σοβαρά όταν του επιτέθηκε με μαχαίρι ένας Παλαιστίνιος 15 ετών, ο οποίος και συνελήφθη, άμεσα. 

"Ένας άραβας τρομοκράτης μαχαίρωσε έναν Ισραηλινό, κοντά σε έναν από τους μεγάλους οδικούς άξονες της Ιερουσαλήμ. Αστυνομικοί συνέλαβαν τον τρομοκράτη επί τόπου", δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ. 

Ο έφηβος Παλαιστίνιος είναι από τον προσφυγικό καταυλισμό Σουαφάτ στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ ενώ το θύμα, ορθόδοξος Εβραίος, μαχαιρώθηκε στον λαιμό και η κατάστασή του είναι κρίσιμη, ανέφερε η αστυνομία. Η επίθεση σημειώθηκε κοντά σε μία στάση τραμ στη βόρεια Ιερουσαλήμ, πάνω σε έναν μεγάλο οδικό άξονα που χωρίζει τις συνοικίες των ορθόδοξων Εβραίων από τις παλαιστινιακές συνοικίες και όπου έχουν σημειωθεί κατά το παρελθόν πολλές επιθέσεις από Παλαιστινίους.

Παράλληλα, μία ισραηλινή στρατιώτης τραυματίστηκε σήμερα στο Τελ Αβίβ σε μια επίθεση Η στρατιώτης υπέστη σοβαρά τραύματα, ανέφερε η αστυνομία, προσθέτοντας πως πυροβόλησε τον επιτιθέμενο.

Ο επιτιθέμενος τραυμάτισε τη νεαρή γυναίκα στρατιώτη με ένα κατσαβίδι, καθώς και τρεις άλλους ανθρώπους πιο ελαφρά, ανέφερε η αστυνομία, η οποία αρχικά είχε κάνει λόγο για επίθεση με μαχαίρι. Ένας άλλος στρατιώτης τον καταδίωξε και τον σκότωσε, ανέφερε η αστυνομία. 

Είναι η έβδομη επίθεση με μαχαίρι εναντίον εβραίων και Ισραηλινών μέσα σε έξι ημέρες.