Δυτική Όχθη: Πολεμικό κλίμα από τη δολοφονία Ισραηλινών εποίκων

Eκατοντάδες Ισραηλινοί στρατιώτες διεξάγουν εντατικές έρευνες σήμερα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη για να βρουν αυτόν ή αυτούς που σκότωσαν ένα ζευγάρι εποίκων μπροστά στα τέσσερα παιδιά τους, 

"Γίνονται εντατικές έρευνες. Δεν έχει κινητοποιηθεί μόνον μεγάλη δύναμη ανδρών, αλλά και οι υπηρεσίες πληροφοριών" δήλωσε εκπρόσωπος του στρατού στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι Εϊτάμ και Ναάμα Χένκιν, ηλικίας γύρω στα 30, σκοτώθηκαν από τα πυρά Παλαιστινίων χθες το βράδυ καθώς κυκλοφορούσαν σε δρόμο της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης με το αυτοκίνητό τους, στο οποίο επέβαιναν και τα τέσσερα παιδιά τους, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό. Τα παιδιά, ηλικίας από τεσσάρων μηνών ως εννέα ετών τραυματίστηκαν ελαφρά από την επίθεση αυτή, διευκρίνισε ο στρατός.

Η δολοφονία σημειώθηκε κοντά στο Μπέιτ Φούρικ, νοτιοανατολικά της Ναμπλούς, σε τομέα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, στον οποίο βρίσκονται μεγάλοι ισραηλινοί οικισμοί, όπως ο Ιταμάρ ή ο Έλον Μόρεχ.

Το περιστατικό αυτό λαμβάνει χώρα ενώ έχει αναζωπυρωθεί η ένταση ανάμεσα στους Παλαιστίνιους και τους Ισραηλινούς στην Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ, την παλαιστινιακή πλευρά της Ιερουσαλήμ που έχει προσαρτηθεί στο Ισραήλ.