Συγκρούσεις στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε για μια ακόμα φορά, τη Δευτέρα, η πλατεία Ταχρίρ στο Κάιρο, όπου χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι να διευρύνει τις εξουσίες αλλά και κατά του νέου σχεδίου Συντάγματος.

Όπως μετέδωσαν απευθείας τηλεοπτικά δίκτυα κάποιοι διαδηλωτές κατάφεραν να σπάσουν τον κλοιό της αστυνομίας γύρω από το προεδρικό μέγαρο και τότε οι αστυνομικές δυνάμεις που είχαν αποκλείσει την περιοχή προχώρησαν σε χρήση δακρυγόνων για να απωθήσουν το πλήθος.

Από τις συγκρούσεις με την αστυνομία τραυματίστηκαν οκτώ άνθρωποι, σύμφωνα με μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας ενώ ομάδα διαδηλωτών επιτέθηκε εναντίον ενός θωρακισμένου οχήματος της αστυνομίας χτυπώντας τον οδηγό του.

Ο ίδιος ο πρόεδρος Μόρσι έφυγε από το προεδρικό μέγαρο όταν ξέσπασαν οι συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών, όπως δήλωσαν δύο κυβερνητικές πηγές.

Την ίδια ώρα άλλοι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από δύο τεμένη στο βόρειο Κάιρο προτού πραγματοποιήσουν πορεία προς το μέγαρο, κρατώντας αιγυπτιακές σημαίες στις οποίες έγραφαν “όχι στο σύνταγμα”.