Σαουδική Αραβία: Τζιχαντιστής ανατινάχθηκε σε τέμενος της αστυνομίας

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι -  συμπεριλαμβανομένων 12 αστυνομικών - σκοτώθηκαν σήμερα σε επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας του Ισλαμικού Κράτους, σε τέμενος στο οποίο προσεύχονται μέλη των δυνάμεων ασφαλείας στην επαρχία Ασίρ, στη νότια Σαουδική Αραβία, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών. 

Οι τζιχαντιστές απειλούν τους «τυράννους της Αραβικής Χερσονήσου» και με άλλες επιθέσεις τις αμέσως προσεχείς ημέρες ενώ το ΙΚ είχε αναλάβει επίσης την ευθύνη για τρεις προηγούμενες επιθέσεις βομβιστών-καμικάζι τον Ιούλιο και τον Μάιο στη Σαουδική Αραβία.

Σε ανακοίνωση, εκπρόσωπος του υπουργείου διευκρίνισε πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε ένα τέμενος που βρίσκεται μέσα στο αρχηγείο των ειδικών δυνάμεων της Άνχα, πρωτεύουσας της επαρχίας, κατά τη διάρκεια της μεσημεριανής προσευχής.

Μια σειρά από θανατηφόρες επιθέσεις, που έχουν πραγματοποιηθεί από υποστηρικτές της τζιχαντιστικής οργάνωσης που έχει την έδρα της στο Ιράκ και τη Συρία, έχει τροφοδοτήσει ανησυχίες ότι αυξάνεται η απειλή από τους τζιχαντιστές στη χώρα, που είναι η μεγαλύτερη εξαγωγός πετρελαίου στον κόσμο.