Σομαλία: Πολύνεκρη επίθεση στο πιο ασφαλές ξενοδοχείο της πρωτεύουσας

Τουλάχιστον 13 είναι οι νεκροί από την επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο που πραγματοποίησε την Κυριακή η ένοπλη ισλαμιστική οργάνωση Αλ Σαμπάμπ στην είσοδο ενός ξενοδοχείου στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, Μογκαντίσου. 

Το παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη στην είσοδο του ξενοδοχείου Jazeera στην Μογκαντίσου, όπου συχνάζουν μέλη της κυβέρνησης και διπλωμάτες και θεωρείται το πιο ασφαλές της σομαλικής πρωτεύουσας. 

Από την έκρηξη σκοτώθηκε και ένας Κινέζος υπήκοος και προκλήθηκαν ζημιές στην κινεζική πρεσβεία, τα γραφεία της οποίας βρίσκονται μέσα στο ξενοδοχείο, ανέφερε το Xinhua.

Αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την έκρηξη, ο στρατιωτικός εκπρόσωπος της Αλ Σαμπάμπ δήλωσε ότι η οργάνωση απάντησε με αυτό τον τρόπο στις επιθέσεις εναντίον της από την δύναμη της Αφρικανικής Ένωσης και από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

 

Η ένοπλη ισλαμιστική οργάνωσης αλ Σαμπάμπ πραγματοποιεί συχνά επιθέσεις εναντίον αξιωματούχων και άλλων στόχων στην πρωτεύουσα στην προσπάθειά της να ανατρέψει την υποστηριζόμενη από τη Δύση κυβέρνηση της Σομαλίας.

 

Παρακαλούμε περιμένετε ...